Temas

LA CIUTAT D'ESTIU

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

La Ciutat d'Estiu 27/08/2021

Podcast del programa complet de La Ciutat d'Estiu amb Jaume Mas. En el programa d'aquest divendres hem parlat sobre la violència vicària amb Alba Alfageme, psicòloga especialista en violències masclistes.

També parlem amb la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals a les portes d’un cap de setmana sense toc de queda i amb la por de que es repeteixin les grans concentracions nocturnes a les ciutats.

La Maria Gómez tornarà a trepitjar l’estudi per parlar-nos de sèries. Aquesta setmana ens parlarà de ‘El Inocente’.

En Marc Solé ens obre el seu coneixement sobre xarxes socials i ens parlarà de tot allò que desconeixem d’aquest món. Aquesta setmana: aplicacions per lligar.

En Lluís Soler ens porta les seves versions musicals i ens posarà a prova per endevinar quina és l’original.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

En tres anys podríem tenir una vacuna contra el VIH en actiu

La pandèmia de la Covid i l’evolució de la vacunació segueix acaparant pràcticament tots els espais informatius. Però, el cert és que se segueix treballant en altres epidèmies i pandèmies. És el cas del VIH, el virus que, si no es tracta, pot derivar en la malaltia de la sida. Per primera vegada en 10 anys, una vacuna contra el VIH ha arribat en fase 3. Les proves fetes fins ara han estat molt prometedores i queda l’última passa perquè la vacuna sigui una realitat. Ara, s’estan buscant voluntaris per a l’estudi. En parlem amb José Moltó, metge a la Fundació contra la Sida i les Malalties Infeccioses.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

La Ciutat d'Estiu 26/08/2021

Podcast del programa complet de La Ciutat d'Estiu amb Jaume Mas. En el programa d'aquest dimarts parlem de la vacuna contra el VIH que està en fase de proves i que ja busquen voluntaris a Catalunya per participar a l’assaig.

Parlem de Cultura una setmana més amb la Berta Garcia-Lacht, que al costat de les seves dues acompanyants ens portarà les seves recomanacions.

L’Arnau Gòdia ens fa viatjar a un nou país sense pandèmia. Aquesta setmana ens portarà a Corea del Nord.

La Paula Reverter ens parla del projecte 'La Vouga'. Que amb moltes facetes el que busca és promoure un consum conscient.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

La Ciutat d'Estiu 25/08/2021

Podcast del programa complet de La Ciutat d'Estiu amb Jaume Mas. En el programa d'aquest dimecres parlem sobre la caiguda del toc de queda a tot Catalunya amb alguns dels alcaldes dels municipis afectats.

Amb en Jaume Clapés parlem de saga 'La Calle del Terror'. Una saga de terror 'slasher' de sang i fetge que fa honor als clàssics.

Amb en Miquel Vila parlem del centenari del Partit Comunista Xinès i de quin paper ha jugat en la història del gegant asiàtic. També analitzem la relació de la Xina amb els seus veïns.

I entrevistem a Sara Espígul i Albert Triola, dos dels protagonistes de l'obra de teatre 'Ovelles' que s'estrena aquest setembre al teatre Poliorama de Barcelona.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

Els ajuntaments demanen alternatives al toc de queda per controlar les concentracions nocturnes

La nit de dimecres a dijous serà l’última amb toc de queda a Catalunya, després que el Govern ha desistit a prolongar aquesta mesura. La Justícia tampoc va acceptar l’última petició de la Generalitat i, finalment, no s’allargarà més la limitació de la mobilitat nocturna. En parlem amb els alcaldes de Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols i Sitges, per saber com han viscut aquests canvis en la regulació.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

La Ciutat d'Estiu 24/08/2021

Podcast del programa complet de La Ciutat d'Estiu amb Jaume Mas. En el programa d'aquest dimarts parlem amb Professor agregat interí de Dret Administratiu de la Universitat de Girona, Josep Maria Aguirre sobre la caiguda del Toc de Queda per la resposta del TSJC a la petició de la Generalitat.

Parlem de nutrició amb la Gina Estapé, que ens parlarà del 'Batch Cooking', és a dir cuinar un dia per tota la setmana. I ens donarà alguns trucs per fer-ho més sa i millor.

Amb l’Aleix Graell ajuntam dos personatges en només 6 punts de separació. Avui passarem per Anglaterra.

I amb en Xavi Casinos descobrirem un nou secret: aquesta vegada passa pel carrer Malcuinat, un secret al costat del Fossar de les Moreres.

Parlem amb Alejandro Guillán, Baiuca, que actuara al cicle 'Secreto a voces by San Miguel' aquest dimecres. Presentant el seu projecte 'Embruxo'

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

Josep M. Aguirre: “Els motius de la Generalitat per tornar a aplicar el toc de queda no estaven justificats”

La justícia ha tornat a revocar el toc de queda que havia demanat la Generalitat. D’aquesta manera, la limitació de la mobilitat nocturna es manté a només 19 municipis. En queden fora les quatre capitals de província i totes les grans ciutats de Catalunya. Parlem de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de tombar la petició del Govern amb Josep Maria Aguirre, professor de Dret Administratiu d’Universitat de Girona.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

Salvador Macip: “S'hauria de prioritzar el control i seguiment dels assimptomàtics per frenar noves onades”

Des de la matinada de dijous a divendres que el toc de queda només està actiu en 19 municipis de tot Catalunya. Al llarg del cap de setmana a diverses ciutats s’han pogut veure aglomeracions fins a altes hores de la nit. I tot i que la Generalitat va fer una proposta per endurir les restriccions una vegada més i finalment aquest dilluns el TSJC ha tombat aquest enduriment de les restriccions. Parlem sobre com això pot afectar a les dades epidemiològiques amb el metge i investigador Salvador Macip.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

La Ciutat d'Estiu 23/08

Podcast del programa complet de La Ciutat d'Estiu amb Jaume Mas. En el programa d'aquest dilluns hem parlat amb el metge i investigador Salvador Macip per fer anàlisi de tot l'estiu de pandèmia i per veure quin setembre ens espera a nivell epidemiològic.

Amb la Núria Sanz parlem una setmana més de literatura i ho fem parlant de lectures juvenils i de novel·la gràfica amb propostes per introduir-nos en aquest món.

Entrevistem a l’actriu i escriptora, Júlia Barceló. Que aquest setembre presenta el seu llibre Operació Biquini.

I amb en Marc Navarro tornem al Síndic de Queixes. Una setmana més ens explica tot allò que ens molesta a tots, però sobretot a ell. En aquesta última secció de l'estiu parlem de la tornada de les vacances.