Temas

hipoteca

CONTENIDO OFRECIDO POR LUIS IGNACIO FERNÁNDEZ IRIGOYEN

¡No amortices hipoteca!

A la hora de suscribir una hipoteca hay muchas dudas, pero también se plantean año tras año sobre si es conveniente amortizar o no. Luis Ignacio Fernández Irigoyen, en Economía a pie de calle, da algunos consejos ante la duda de amortizar o no.

CONTENIDO OFRECIDO POR LUIS IGNACIO FERNÁNDEZ IRIGOYEN

Incómodos avales

Con Luis Ignacio Fernández Irigoyen abrimos un nuevo capítulo de Economía a Pie de calle para hablar de los avales que piden en los bancos a la hora de pedir una hipoteca.

Economía

Se desploma un 29,8% la compraventa de viviendas en Baleares

El Consejo General del Notariado ha ofrecido sus estadísticas del mes de junio en materia de vivienda, con una caída en la compraventa y un encarecimiento en el precio de la vivienda, que se han trasladado en la concesión de menos préstamos hipotecarios.

DOS VIVIENDAS EN MADRID

La declaración de bienes de Pedro Sánchez: tiene menos de 20.000 euros en dos cuentas

El presidente del Gobierno se abrió un fondo de inversión de casi 81.500 euros y se ha quitado unos 25.000 euros de hipoteca desde 2019, según consta en su declaración de bienes.

👉 El PP critica las vacaciones de Sánchez cuando la economía "va como una moto, pero hacia el acantilado"

👉 Sánchez elige Marruecos para sus vacaciones después del giro con el Sáhara y la polémica de Pegasus

LA BRÚIXOLA, AMB GABRIEL FIGUEREDO

Hipoteca fixa o variable?

Recentment el Banc d'Espanya ha anunciat que els canvis en les hipoteques, el que s'anomenen renegociacions, han suposat 1.361 milions d'euros en els 4 primers mesos de l'any. Aquesta xifra triplica la que es va assolir als mateixos mesos de l'any passat. Llavors només es van moure 456 milions d'euros en aquest tipus d'operacions. Entre elles, el canvi d'hipoteca.

El motiu d'aquest increment és la pujada dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu i, per consegüent, també de l'Euríbor. Ara mateix el principal referent de les hipoteques variables està al 4%. És el nivell més alt en cotització diària des de novembre de 2008. Per als milers d'hipotecats que els toqui revisar la quota mensual de la hipoteca tindran una pujada d'uns 300 euros de mitjana al mes.

En una entrevista a la Brúixola, el professor d'EAE Business School Alfonso Fernández s'ha mostrat partidari de fer una hipoteca variable per aquells que parteixin d'un moment zero perquè no podran beneficiar-se de la pujada de l'Euríbor amb un interès fix i perquè ara tot indica que aquest índex ja ha començat a tocar sostre.

Tot i que es pot canviar d'hipoteca en funció de les clàusules establertes al contracte tantes vegades com sigui necessari i afrontant les despeses que impliquin les modificacions, Fernández ha assegurat que existeix un altre mecanisme financer "més eficient" que és el swap i que permet fer el canvi d'hipoteca.