Temas

esclerosi múltiple

las noticias de cuenca

Mas de Uno Cuenca "magazine" 18/12/20

Hoy 18/12/20 en MAS DE UNO CUENCA Roberto Polo, inauguración espacio museístico en la Iglesia de la Santa Cruz.

  • María Ángeles García, revalida como portavoz de Podemos Cuenca.
  • Avelina Hortelano, Asociación Esclerosis Múltiple.
  • Juan Carlos Aguilar, director de la Banda de Música de Cuenca.
  • Carlos Martínez, actividades navideñas de El Mirador.
  • Pepe Alfaro y los estrenos del cine.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 25/11/2019

Avui ha vingut a berenar al programa 'Juana la Cubana', un personatge al qual dona vida l'actor Bernard Hazell i que és l'eix d'un sopar-espectacle que es fa a Barcelona. A més, l'Adriana Díaz ha vingut a parlar-nos de teatre i contes de fades. La Georgina Boixereu ens ha transportat fins les festes del Corpus de Berga i ens ha mostrat la cara més valenta de l'Esclerosi Múltiple. Amb la Laura Pons i en Gerard Sanz hem repassat l'actualitat de dia, que hem completat entrevistant-ne els seus protagonistes.

ELS PROTAGONISTES DE L'ACTUALITAT

Creua Catalunya a peu per visibilitzar l'Esclerosi Múltiple

La Georgina Boixereu ens ha portat un testimoni colpidor: el d'una noia que ha creuat Catalunya de punta a punta a peu. Però ho ha fet a peu i patint Esclerosi Múltiple, una malaltia que afecta entre dues i tres vegades més les dones que els homes i que és la principal causa de discapacitat entre la població més jove.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 25/08/2019

Comencem el programa parlant del contingut del llibre "Esbrina per què t'engreixes i t’aprimaràs quant vulguis. Claus fonamentals per perdre quilos i guanyar anys a la vida "de Mercedes Carandini, Terapeuta i experta en Medicina Holística. La primera part d'aquest manual pràctic aborda les diferents causes que provoquen l'excés de pes, la segona proposa solucions per convertir el metabolisme en el nostre aliat i la tercera ens ensenya a dissenyar una dieta personalitzada, amb taules i menús adequats a les nostres circumstàncies individuals. Continuem parlant d'un estudi realitzat per la Universitat de Califòrnia a Los Angeles que ha comprovat que les persones que realitzen alguna activitat física de moderada a vigorosa poden arribar a reduir fins a un 73% el risc de desenvolupar glaucoma respecte de les persones que són menys actives . Ens ho explica el Dr Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. El Servei Català de Salut (CatSalut) ha incorporat la primera teràpia oral no continuada en el temps per l'Esclerosi Múltiple (EM). El fàrmac, ja està disponible per als pacients de Catalunya en els quals aquesta malaltia cursa amb brots o episodis en els que apareixen nous símptomes, permet controlar l'EM durant 4 anys amb només 20 dies de tractament oral. Parlem d'aquest tema amb la Dra Ester Moral, Cap de Servei de Neurologia de l'Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi de Barcelona i amb la Cristina Muñoz, pacient que ens explica la seva experiència. I acabem amb la Dra Mireia Ruiz Castilla, Directora de l'Institut Ruiz Castilla de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora parlant de la mama tuberosa o en "tub". Es tracta d'una deformitat mamària per fallada en el desenvolupament de la glàndula mamària que consisteix en l'alteració de les seves dimensions, tant vertical com horitzontal. Aquest tipus de mama posseeix un anell de "constricció a la base" de la mama que dificulta el seu desenvolupament. La seva solució és quirúrgica i hi ha diverses tècniques per a la seva correcció, el tipus d'incisió quirúrgica dependrà del tipus de mama a tractar i la tècnica a realitzar.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 11/07/2019

Avui hem explicat quines seran les temperatures de Barcelona i Madrid al 2050. Farà més caloreta. Això, en el dia que hem decidit preguntar a l'audiència per aquelles batalles que han matingut per culpa de l'aire condicionat. Ha vingut a berenar amb nosaltres el col·lega periodista Carlos Luria, que ens ha presentat la seva darrera novel·la 'Cómo matar a un lector'. Mònica Günther ens ha portat Javier de las Muelas al 'Dijous, paella'. Amb en Marc Navarro hem repassat l'actualitat del dia, que hem analitzat amb els representants dels partits.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 17/03/2019

Carles Aguilar entrevista a la Roser Sala, Directora Tècnica de Synlab parlant sobre els tests genètics que faciliten un diagnòstic precoç, conèixer si hi ha predisposició a patir una malaltia, o ajudar a decantar-se pel millor tractament per una patologia són les principals possibilitats que ofereix el test genètic . Continuem parlant dels mites alimentaris amb Montse Ribero, Dra en Farmàcia, presidenta de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació i Acadèmica Numerària de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Tractarem de les falses creences relacionades amb l'alimentació que construeixen en l'imaginari popular la idea del que és sa o desitjable i el que és perjudicial o poc recomanable per a la nostra salut. Parlem avui de la llet, productes làctics i suplementació alimentària, aliments transgènics i l'acrilamida. La següent convidada és Rosa Mas Riera, Directora Executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple. Comentarem la tasca que realitza la Fundació i farem referència a la simptomatologia d'aquesta malaltia a través d'una activitat audiovisual que ha fet la Fundació on es mostren aquests símptomes i com afecten les persones en la seva vida quotidiana a més de parlar del paper dels cuidadors. I acabem amb el Dr Humberto Loscertales, director de Medicentre, abordem el tema de la citokines i la seva funció per al tractament de l'artrosi. Les citokines són proteïnes. La seva funció en l'organisme és coordinar la resposta del sistema immunològic reclutant o inhibint les funcions de cèl·lules específiques, regulant la proliferació i diferenciació cel·lular, activant o inhibint l'expressió d'alguns gens. Existeixen diferents classes de citokines, amb múltiples funcions biològiques. Algunes tenen funcions similars i altres antagòniques. La mateixa citokina pot tenir a més una funció concreta sobre un tipus de cèl·lules i una funció completament diferent sobre un altre.

JULIA EN LA ONDA

Asier de la Iglesia, con esclerosis múltiple, debuta a los 35 años en la ACB: "La repercusión ha sido increíble, llevo 40 horas sin parar"

Hablamos con Asier de la Iglesia, un jugador de baloncesto con esclerosis múltiple y que debuta este fin de semana en la Liga ACB a sus 35 años. Lo hará con el Guipuzcoa Basket, después de haber sido nombrado MVP de la liga LEB (segunda división del baloncesto español). Afirma que la “repercusión ha sido increíble”, y lo agradece porque “la ACB no es un altavoz, son seis altavoces”. Se muestra ilusionado por su fichaje, pero no cree que esto se pueda prolongar para la próxima temporada debido a su enfermedad y a su edad. “No me veo físicamente para aguantar el nivel de un equipo de élite”.

Dimecres

La Ciutat Lleida 27/05/15

La Ciutat Lleida, presentat per Núria Mora. Parlem del Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple. Exposició al Caixafòrum "Invents. Idees que canvien vides". Espai de cuina amb Gabriel Jové