Temas

ELECCIONS MUNICIPALS

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 30/05/2019

Avui hem recordat els 'TBO', amb motiu de la mort del dibuixant d'aquests còmics Josep Maria Blanco, aquest dijous als 92 anys. Hem berenat amb l'escriptora Ángela Becerra, que ens ha presentat el seu llibre 'Algún día, hoy'. La Mònica Günther ens ha transportat a Itàlia des del seu 'Dijous,paella'. Amb en Marc Navarro hem repassat l'actualitat de la jornada, que hem completat amb el debat polític dels dijous.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 29/05/2019

Avui hem berenat amb el periodista i nutricionista Álvaro Vargas, que ens ha presentat el seu nou llibre 'Vegesanísimo', una petita enciclopèdia sobre el món vegà i vegetarià. A més, hem rebut a l'estudi en Carles Lamelo, que ens ha portat com sempre les històries al voltant de la tecnologia, aquesta vegada amb apps per aconseguir relaxar-nos de l'estrès diari. Hem parlat de l'accidentalitat de les motocicletes amb el Servei Català de Trànsit. Amb en Marc Navarro hem repassat l'actualitat de la jornada, fixant-nos en els moviments polítics després de les eleccions del 26 de maig.

ELS PROTAGONISTES DE L'ACTUALITAT

Miquel Pueyo trenca l'hegemonia socialista de 40 anys a Lleida

Aquest dilluns hem repassat els resultats que ens deixen aquestes eleccions muncipals del 26M a Catalunya. I hem entrevistat Miquel Pueyo, que sent candidat d'Esquerra, es convertirà en nou Paer en Cap de La Paeria. En aquesta entrevista ha promès dues coses immediates: aixecar catifes i fer auditories en allò necessari.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 27/05/2019

Avui hem dedicat el programa al fotoperiodisme. Per això hem convidat a Sílvia Omedes. Ella és la dona encarregada de portar a Barcelona, a través de la Fundació Photographic Social Vision, la mostra World Press Photo. També hem preguntat a l'audiència per les imatges que més recorden. Hem parlat de teatre amb la Cristina Verdón i al tram informatiu hem explicat totes les reaccions del dia després de les eleccions municipals i europees. Hem entrevistat a l'home que es convertirà en Paer en Cap de Lleida, Miquel Pueyo; i al candidat a la reelecció a Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Les valoracions polítiques el dia després de les eleccions municipals

Mònica Günther valora a ‘La Ciutat’ els resultats municipals amb representants dels partits polítics. Elisenda Alamany, la número 2 d’Esquerra Republicana, la força que s’ha imposat a Barcelona. També amb alcaldes socialistes que han aconseguit majoria absoluta com l’Hospitalet amb Núria Marín i Santa Coloma de Gramenet amb Núria Parlón

RESUM ELECCIONS MUNICIPAS A CATALUNYA

RESULTATS 26M

Ernest Maragall és el que ho té millor per ser el nou alcalde de Barcelona després de guanyar per la mínima a Ada Colau. Tant republicans com comuns han aconseguit 10 regidors cadascú. A Lleida i a Tarragona, les negociacions seran claus les properes setmanes per definir els nous governs municipals després que Esquerra i PSC hagin empatat a 7 representants. A Girona, en canvi, l’alcaldessa Marta Madrenas, de Junts per Catalunya, repetirà en el càrrec amb 9 regidors.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Tertúlia política per repassar la legislació d’Ada Colau abans de les eleccions municipals del 26 de maig

A les portes de la campanya electoral per les municipals, toca fer balanç de la legislatura, analitzar les promeses que s’han complert i les que i no i fixar els reptes de futur. I qui millor per parlar de tot plegat que els polítics de l’Ajuntament. Avui, amb les intervencions de Gala Pin de Barcelona en Comú, Jordi Martí del PDeCAT, Xavier Mulleras del PP i Eulàlia Reguant de la CUP.