Temas

Dia de la Dona

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Els reptes del feminisme a Lleida

Lleida commemora el Dia Internacional de les Dones amb prop d'una setantena d'actes organitzats per diferents departaments de l'Ajuntament de Lleida i per una quarantena d'entitats i agents socials de la ciutat. L'acte unitari institucional va tenir lloc aquest dilluns al Mercat del Pla i fins al dia 31 de març hi ha programades diverses propostes, amb exposicions, projeccions, espectacles de teatre i dansa i accions reivindicatives, com la doble manifestació d'aquest dimarts a la tarda a Lleida. Sobre el 8M i el treball que està fent la regidoria de Femenismes de la Paeria en parlem a La Ciutat Lleida amb la regidora d'aquesta àrea Sandra Castro.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 11/03/2020

Avui hem berenat amb l'escriptora Sílvia Tarragó, que ens ha presentat el seu llibre 'La doctora' (Ediciones B). Això ens ha portat a preguntar l'audiència sobre el personal sanitari del nostre país, que és un dels grans patrimonis que tenim. A més, en Lluís Soler ens ha vingut a portar els grans temes musicals de les grans dones del món de la música. Amb la Georgina Boixreu i en Lluís Soler hem repassat l'última hora del coronavirus i amb el Jaume Mas i Roma hem parlat de l'obra Frankenstein, de Mary Shelley.

LA GRAN BRÚIXOLA

Les grans dones grans de Catalunya ens donen lliçons cada dia

Avui l'Alba Giraldo i Pastor ens ha resumit en pocs minuts moltes des les històries que han passat per l'espai 'La Gran Brúixola' i que tenen les dones com a protagonistes. Elles, les dones de la tercera edat, són molt actives i fan de tot: activitats relacionades amb el circ, amb el periodisme o amb la jardineria. Algunes, fins i tot, aposten per la pròpia alfabetització quan pensaven que mai no podrien llegir o escriure.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

És imprescindible que els homes trenquin amb la masculinitat tòxica perquè la societat avanci

Avui han vingut a berenar a #LaBrúixola dos homes que fa molt de temps que batallen, cadascú en la seva especialitat, per fer d'aquesta una societat millor. I el què fan és promoure el feminisme i els comportaments correctes amb elles, les dones. I amb tot plegat, aconsegueixen que molts altres homes en prenguin nota. Ha estat una tarda deliciosa amb les arguments i la música d'Alessio Arena i Octavio Salazar.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 06/03/2020

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres la Coco Comin. A més, en David Cervelló ha clavat les faves de divendres, que no són tendres. I hem acabat el programa cridant allò de... 'Que no arribi dilluns!'. Amb tot, en Jaume Mas i Roma ens ha portat de viatge per l'espai gràcies a una dona russa. Hem parlat del Dia de la Dona i de càncer.

L'ACTUALITAT, A FONS / DIA DE LA DONA

La protesta de les dones el #8M també crida els homes a participar-hi i mullar-se

Aquest divendres previ al #8M hem entrevistat a #LaBrúixola la directora de la Plataforma Unitària contra les Violències de Genere, que és la Remei Sáez. Ella ens ha posat de relleu que el terrorisme masclista segueix sent un problema molt seriós i ha demanat unitat d'acció social i política per part de tots els que defensen el feminisme per tal d'impedir que es faci cap passa enrere.

L'ACTUALITAT A FONS

Tots i totes tenim actituds masclistes

Avui ha passat per #LaBrúixola la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Laura Martínez, amb qui hem analitzat el 8 de març que tenim a tocar. Martínez ha assegurat que encara queda molta feina per fer i que cada dia hauria de ser 8M. Amb tot, ha fet palès que a dia d'avui continua havent-hi actituds i comportaments masclistes en el dia a dia de la societat, tant per part dels homes com també de les dones. Ha exigit no fer ni una passa enrere en la lluita pels drets assolits i els que encara estan pendents de fer-se realitat.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 03/03/20

Podcast complet de La Ciutat Lleida amb Núria Mora. En el programa d'avui parlem de la Jornada Dones i Emprenedoria que es farà aquest dijous en el marc dels actes del #8M. En parlem amb Maria Ruiz, tècnica de GlobaLleida, Silvia Puertas, cap de la unitat tècnica de Politiques d'Igualtat de la Regidoria d'Educacio, Cooperacio, Drets Civils i Feminismes de la Paeria. També amb les emprenedores Rosa Prats, Remei Capitan i Ester Gasol. Espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové i agenda cultural de Lleida i comarques.