Temas

bioeconomía

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 07/02/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. A l'espai Economix avui parlem de la gala de lliurament de la primera edició dels Premis per la Transformació Econòmica. En parlem avui amb Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació; Núria Esteban, tècnica del Patronat; Jaume Sió, cap de gabinet tècnic del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat; Carles Vernet, coordinador de l'Àrea de Serveis Educatius i Formació Permanent dels serveis territorials d'Educació i també ens acompanya la Mar, tutora de 6è de l'Escola Carrassumada de Torres de Segre i l'Adrià, alumne de 6è de la mateixa escola, que en el lliurament de premis van ser reconeguts amb la menció de millor maquillatge i perruqueria. Seguim amb l'espai de patrimoni amb Jesús Brufal, que ens parla del Balneari d'Alcarràs i cuina i gastromia amb Gabriel Jové.

ECONOMIX

Més de 500 alumnes de les comarques de Lleida es formen en bioeconomia per la transformació econòmica del seu futur

En l'espai Economix d'aquesta setmana parlem sobre la gala de lliurament de la primera edició dels Premis Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida, resultat dels Tallers Escolars d'Iniciació a la Bioeconomia que es van organitzar als centres educatius del conjunt del territori. Una manera divertida i didàctica per interioritzar el concepte de transformació econòmica cap a un model d'economia verda i circular que els alumnes han après participant en el concurs de vídeos "Munta't la teva pel·lícula". A La Ciutat Lleida en parlem avui amb Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació; Núria Esteban, tècnica del Patronat; Jaume Sió, cap de gabinet tècnic del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat; Carles Vernet, coordinador de l'Àrea de Serveis Educatius i Formació Permanent dels serveis territorials d'Educació i també ens acompanya la Mar, tutora de 6è de l'Escola Carrassumada de Torres de Segre i l'Adrià, alumne de 6è de la mateixa escola, que en el lliurament de premis van ser reconeguts amb la menció de millor maquillatge i perruqueria.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 11/10/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Comencem el programa amb l'Economix, espai en què fem balanç de resultats de la participació del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida en el marc de la Fira de Sant Miquel, que per primer cop ha acollit el pavelló de la Bioeconomica i el Congrés BIT. Un balanç que fem amb Ricard Lega, Joan Torrent i Núria Esteban, tècnics del Patronat de Promoció Econòmica i coneixem l'experiència empresarial de Fira amb Oriol Aldomà, CEO de TalKual i Cristina Fransi, CEO de Biesogen. Seguim amb l'espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové i l'agenda cultural.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 27/09/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. En l'espai Economix avui coneixem les oportunitats que la bioeconomia pot generar a les comarques de Lleida. Parlem amb l'alcalde de Torres de Segre Joan Carles Miró i amb el director de recerca i innovació d'Akis International Víctor Falguera. Amb el professor de música Jordi Cano parlem de l'evolució dels talents musicals des dels seus inicis fins a la generació OT. Espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové.

INVESTIGACIÓN EN BIOMATERIALES

Ciencia puntera en Aguaviva

La consejera ha conocido hoy el laboratorio BIVO, un centro de investigación en biomateriales, que apuesta por la economía circular y la bioeconomía desde el cooperativismo de I+D, un modelo que aspira a replicarse en otros municipios turolenses.

Plan de Economía Circular y Bioeconomía

Euskadi invertirá 45 millones de euros para impulsar un desarrollo más sostenible

El Gobierno vasco ha dado luz verde al primer Plan de Economía Circular que aspira a situar a Euskadi a la cabeza de Europa en esta materia. Entre otros retos, el plan prevé aumentar un 30% la productividad de los materiales y reducir un 10% los residuos. Para ello se apuesta por impulsar tecnologías innovadoras que deriven en un nuevo modelo de producción y consumo.

EL MAGAZINE DE CUENCA

Mas de Uno Cuenca 27/12/19, el magazine de local

Escucha de nuevo el magazine local de hoy 27/12/19 MAS DE UNO CUENCA Bioeconomía forestal en Cuenca, con César Sánchez, edil de Cuenca nos Une. Ambulancias, conflicto laboral. CCOO "Nuebas Mentirosas", el último libro del conquense Iván Vélez Auditorio, Virsky Cine, con Pepe Alfaro