Temas

artritis

Día de las personas con Discapacidad

López Otín, premio Cadis Huesca 2021

La Coordinadora de Asociaciones de personas con Discapacidad de la provincia de Huesca otorga su 22º premio al científico de Sabiñánigo. Se le hará entrega del premio en el acto conmemorativo del 3 de diciembre, Día Internacional de las Personas con Discapacidad, organizado este año por el Ayuntamiento de Huesca y CADIS Huesca.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 7/11/2021

Podcast complet del programa “En Bones Mans, amb Carles Aguilar. El Dr. Juan Cañete, consultor sènior de la Unitat d'Artritis del Servei de Reumatologia de l'Hospital Clínic de Barcelona ens parla de l'artritis psoriàsica, una malaltia inflamatòria crònica del sistema musculoesquelètic i la pell que afecta ambdós sexes igual i sol debutar entre els 30 i 50 anys. Les manifestacions clíniques són molt variables: dolor i tumefacció de les articulacions (artritis), la columna (espondilitis), inflamació dels dits (dactilitis) i de les zones d'inserció del tendó a l'os (entesitis), així com inflamació i descamació de la pell (psoriasi cutània) i/o de les ungles. S'associa a diferents comorbiditats cardiovasculars i sol produir destrucció articular, discapacitat funcional i deteriorament de la qualitat de vida quan no és diagnosticada i tractada apropiadament.

La comunicació continuada remota del dolor oncològic evita urgències, hospitalitzacions i costos al sistema sanitari, segons conclusions del simposi Comunicació del Dolor en Càncer, organitzat per l'Associació d'Innovadors en eSalut i l'agència COM Salut, amb la participació de l'Associació Espanyola Contra el Càncer i el Grup Espanyol de Pacients amb Càncer (GEPAC). Per als participants, la comunicació sobre dolor dels malalts de càncer s'ha de fer de manera continuada a través de solucions digitals, sense esperar la visita presencial, per poder ajustar el tractament, com ja passa en altres patologies. Carles Aguilar parla amb José Miguel Cacho, Consultor de Salut Digital i Vocal de l'Associació de Salut E-Salud.

L'anèmia pot ser conseqüència d'una malaltia de la sang o hematològica, o bé ser una de les seqüeles secundàries d'altres malalties. Hi ha molts tipus d'anèmia i cadascuna té una causa concreta. Aquesta patologia pot ser temporal o prolongar-se en el temps, i ser lleu, greu i fins i tot potencialment mortal en no ser diagnosticada ni tractada. Què és l'anèmia i quines en són les causes, els símptomes i el tractament? Ens ho explica el Dr. Josep Just, Assessor Mèdic d'En Bones Mans.

Grupo Cabot és un centre especialitzat en cirurgia ortopèdica i traumatologia avançada amb més de 25 anys d'experiència hospitalària que està avalat per un equip d'especialistes en Cirurgia Ortopèdica, Traumatologia i Infermeria. L'objectiu dels professionals de Grupo Cabot és la solució dels problemes de dolor i limitació articular, de la forma més segura, efectiva i menys traumàtica, sempre amb la tècnica més adequada per a cada persona. Parlem amb el Dr. Joaquim Cabot, Director de Grupo Cabot, COTA, i amb el Dr. Jaume Llort, Responsable de l'Àrea de Tractaments No Quirúrgics i Regeneratius.

CON JOSÉ ANTONIO RIVERO

Más de Uno Ceuta 13/10/21

Podcast del 'Más de Uno Ceuta' del miércoles 13 de octubre de 2021, con José Antonio Rivero.

EN BUENAS MANOS

Los niños con enfermedades reumatológicas que precisan tratamiento en edad adulta

Con motivo del ‘Día Mundial de las Enfermedades Reumatológicas en la Infancia y la Adolescencia’, que se celebra el 20 de marzo, desde la Sociedad Española de Reumatología (SER) se apuesta por garantizar una correcta transición de estos pacientes antes de las Unidades de Reumatología de adultos. En este proceso se debe asegurar que todos los adolescentes con enfermedades reumáticas adquieren los conocimientos, habilidades y competencias necesarios para cuidar de su enfermedad por sí mismos y favorecer un seguimiento ininterrumpido y coordinado con las Unidades de Reumatología de adultos.

Onda Cero Pontevedra

Más de Uno Pontevedra (01-10-2020)

Abrimos o programa coa actualidade desta primeira xornada de outubro e conversando coa concelleira de Promoción Económica de Pontevedra, Yoya Blanco. Buscamos a previsión metereolóxica para as vindeiras horas e abrimos tempo de entrevista co alcalde de Sanxenxo, Telmo Marín. Ademais, hoxe tomamos a última e marchamos co arquitecto e instagramer Alberto Reiriz Paz.