VILA-REAL

Les Lletres arriben al carrer de Vila-real

Els protagonistas de futbolísimos, el seu escriptor i un taller sobre Star Wars completen el programa de l´esdeveniment literari.

ondacero.es

CASTELLON | 19.04.2018 08:41

El regidor d´Economía Xavi Ochando i Patricia Artero han presentat el primer Lletres al Carrer.
El regidor d´Economía Xavi Ochando i Patricia Artero han presentat el primer Lletres al Carrer. | ONDACERO.ES

La Regidoria d'Economia ha organitzat per a aquest dissabte 21 la primera edició del festival literari infantil i juvenil Lletres al carrer. Una jornada que serveix per a commemorar el Dia Internacional del Llibre –que se celebra el 23 d'abril- i que es configura com l'avantsala de la Fira del Llibre, programada per a finals de maig.

La plaça de la Vila és l'escenari escollit per a les activitats, que començaran a les 10.30 hores amb el repartiment de suc de taronja gratis per a tots els assistents. A les 11.00 hores començaran els tallers literaris. José Sanchis serà l'encarregat d'oferir una sessió d'escriptura creativa infantil, a la qual li seguirà un contacontes i taller creatiu amb Miguel Alayrach . A les 11.45 hores serà el torn del taller de còmic amb la dissenyadora Maria Carda i a les 12.00 hores donarà començament la signatura d'exemplars d'Invisible, una novel•la escrita per Eloy Moreno. Mitja hora després tindrà lloc la presentació de Dame un like, una novel•la de María Pareja sobre l'assetjament escolar i les seues conseqüències en les xarxes socials, que també comptarà amb una representació.

Per la vesprada, els personatges de Futbolísimos, una saga que està causant furor entre els joves que senten passió pel futbol, arribaran de la mà del seu dibuixant, Enrique Lorenzo, a les 17.30 hores. Una hora després, els Tarkin Boys de la Guerra de les Galàxies realitzaran tallers de Star Wars. Es tracta d´una associació sense ànim de lucre que també tindran una missió: arreplegar borses de menjar per a Creu Roja Joventut entre totes aquelles persones que vulguen fer-se una foto amb ells o participar en l'activitat. Tot i que no és necessari inscriure's prèviament, és recomanable enviar un correu a lletresalcarrer@gmail.com per a fer previsió.

Durant tota la jornada la Fundació Infantil Ronald Mcdonald estarà present en la fira, amb tallers d'animació infantil, música, signatura de llibres, regals i moltes sorpreses per a recaptar fons per a ajudar als xiquets malalts i les seues famílies.