GENTE VIAJERA CATALUNYA

El Prat es prepara per a la reactivació del turisme acollint avions més grans i estrenant un vol a Cancun

Aena ha finalitzat les obres de remodelació del dic sud de la Terminal T1 de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, que permeten augmentar la capacitat per acollir avions de grans dimensions que operen les rutes de llarg radi. Justament en la setmana en què Level ha anunciat un vol directe a Cancun per a aquest estiu

Carles Lamelo

Catalunya | 01.05.2021 11:52 (Publicado 01.05.2021 11:51)

La part de la terminal que estava consignada als vols regionals i de curt recorregut ha estat adaptada per a una nova realitat: els vols low cost de llarg radi. Es tracta d’unes obres valorades en més de 48 milions d'euros que han permès convertir un edifici d'una única planta en un espai de tres pisos que permetrà que es posicionin més avions de llarg recorregut facilitant l’operativa de hub a l’aroport barceloní.

Entre tant, l’aerolínia Level, del grup IAG, ha anunciat un nou vol directe a Cancun per a la temporada d’estiu. És la primera vegada que existeix un vol regular a aquesta ciutat mexicana de l’estat de Quintana Roo, conegut per les seves platges i el patrimoni arqueològic.

El 2 de juliol l'aerolínia estrenarà aquesta freqüència setmanal que tindrà lloc els divendres. Els vols sortiran de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat a les 14.00h, arribant a la destinació mexicà a les 18:05. Per la seva banda, els vols des de l'aeroport de Cancun s'enlairaran els dissabtes a les 15:45, arribant a Barcelona els diumenges a les 9.00h. La directora comercial de Level Lucía Adrover, ha explicat a Gente Viajera Catalunya amb Carles Lamelo els detalls d’aquest nou trajecte.

Els plans d’Aena passen per anar recuperant vols de llar radi conforme es vagin aixecant les restriccions de mobilitat. Convé tenir present que abans de la pandèmia ja era una tendència l’increment de trajectes de llarg radi. Al 2015, Barcelona comptava amb 15 destinacions intercontinentals, el 2010 ja n’eren 30 i 47 a finals de 2019.