LA BRÚIXOLA D'ESTIU, AMB ENRIC SÁNCHEZ

La Brúixola d'Estiu 28/07/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola d'estiu amb Enric Sánchez. Avui hem començat amb la pregunta del dia al carrer: alguna vegada has sigut estafat o t'han près el pèl? Seguidament de les notícies d'actualitat i esports hem fet homenatge a la escriptora Gloria Fuertes i hem parlat de la importància de les dones a la poesia amb la poeta i actriu, Alejandra Martínez de Miguel. Celebrant els 100 anys de la Federació Catalana de Natació hem entrevistat al periodista i jugador de waterpolo Dani Pajuelo. També hem parlat amb Niels Bakker, director general de One Hundred España, per comentar la implantació dels lavabos públics premium a l'estació de Sants. Després hem tractat un tema molt delicat com és que el suïcidi s'ha convertit en la major causa de mort entre els joves, amb el psicòleg i diector de ABB Sevilla, Diego Solano.

A la última part del programa hem tingut una tertúlia molt entretenida sobre temes que es tracten a Twitter, i posteriorment hem parlat amb Leire Larrañaga sobre tendències digitals. Seguint la temàtica de tendències, ens pasem a la moda perquè hem parlat amb Anitta Ruiz, la nostra experta en imatge i comunicació.

Finalment, hem fet una entrevista a l'actor de cine i televisió, David Solans. I per acabar el programa d'avui hem fet les mítiques seccions de consultes al nostre filòsof de guàrdia, i el tema viral del dia.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

Xavier Lleonart: “La primera i la cinquena onada no son similars. Ara no fem el mateix seguiment als contagiats”

Després de 16 mesos de pandèmia l’esgotament dels sanitaris passa factura i això es reflecteix en l’absentisme laboral entre el seu col·lectiu. La gran majoria d’aquestes absències són per baixes a causa de l'estrès i l’ansietat, i actualment s’han assolit xifres mai vistes anteriorment. En parlem amb el doctor Xavier Lleonart secretari general de Metges de Catalunya i cirurgià d'urgències del Consorci Sanitari de Terrassa

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

La Ciutat d'Estiu 28/07/2021

Podcast del programa complet de La Ciutat d'Estiu amb Jaume Mas. Al programa d'aquest dimecres, parlem amb el sindicat Metges de Catalunya per veure com estan vivint aquesta cinquena onada. I és a causa de la pressió hospitalària l’absentisme laboral entre els sanitaris ha tocat sostre en els últims dies. A més, a les portes de l’agost, el col·lectiu adverteix que no acceptaran una cancel·lació de les vacances dels professionals.

LA BRÚIXOLA D'ESTIU, AMB ENRIC SÁNCHEZ

La Brúixola d'Estiu 27/07/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola d'estiu amb Enric Sánchez. Avui hem començat preguntant al carrer en quin àmbit es donaria la gent una medalla d’or, hem fet un concurs de notícies reals i inventades i després hem parlat de ciència amb la Sílvia de San José. També hem comentat un tema d’actualitat com és la venda de tests d'antígens en farmàcies i seguidament hem parlat amb el Marc Masip per actualitzar-nos sobre les addiccions a les xarxes socials i les Noves Tecnologies. A la última part del programa, trobem una gran varietat d’entrevistes com la de la vicepresidenta de la Plataforma LGTBICat, la creadora de @cenasadivina, Anitta Ruiz que és experta en imatge i comunicació, i finalment hem parlat sobre filosofia amb un filòsof de guàrdia. Com cada dia hem acabat el programa amb la secció viral del dia, avui molt relacionada amb el sexisme als esports femenins.

LA BRÚIXOLA D'ESTIU

“Xarxes socials i addiccions a les Noves Tecnologies”

Marc Masip és psicòleg i expert en addicció a les Noves Tecnologies, a més de ser director de Desconect@. Aquest programa pioner va néixer el 2012 per aprendre a fer un bon ús de les Noves Tecnologies sense deteriorar les nostres relacions personals i sense crear-nos dependències o addiccions. Masip també organitza campaments i té una unitat especial per escolaritzar joves que per la seva addicció no poden assistir a una formació reglada.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

La Ciutat d'Estiu 27/07/2021

Podcast del programa complet de La Ciutat d'Estiu amb Jaume Mas. Al programa d'aquest dimarts hem posat el focus en les últimes xifres de Covid amb l'investigador del grup BIOCOM-SC, Enric Álvarez.

Amb la nostra nutricionista, la Gina Estapé, ens aconsella com superar els excessos d’aquest estiu i parlem de com fer un vermut saludable.

L'Aleix Graell ens connecta a Stevie Wonder amb la DJ Peggy Gou a través de 6 punts de connexió.

I en Xavi Casinos ens explica un nou secret de la ciutat de Barcelona.

LA BRÚIXOLA D'ESTIU, AMB ENRIC SÁNCHEZ

La Brúixola d'Estiu 26/07/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola d'estiu amb Enric Sánchez. Avui ens hem estrenat entrevistant a la Laura Baena, del projecte Malas Madres, hem preguntat si els oients prefereixen mar o muntanya per anar de vacances i el xef Dani Durán ens ha recomanat algunes receptes per l'estiu. També hem parlat dels incendis de La Conca i l'Anoia i hem filosofat amb en Ramón Soler-Padró.

LA BRÚIXOLA D'ESTIU

“La conciliación laboral y familiar está peor que nunca”

Laura Baena, creadora del projecte Malas Madres, que acumula gairebé un milió de seguidors a les xarxes socials, assegura que la pandèmia ha fet que la conciliació laboral es vegi molt afectada i fins i tot hagi fet passos enrrera.