EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 28/11/2021

Podcast complet del programa En Bones Mans, amb Carles Aguilar. Les persones que tenen disfàgia (2 milions a Espanya) no poden empassar i per tant gairebé no mengen perquè no els agraden les dietes adaptades (farines sense sabor), cosa que fa que estiguin malnodrits i fràgils. És un drama que passa desapercebut i que el pateixen 1 de cada 4 persones grans i persones que tenen Alzheimer, Parkinson, ELA o un ictus. El Dr. Pere Clavé, membre del Patronat de la Fundació Furega i Director de Recerca de l'Hospital de Mataró ens ho comenta.

La intel·ligència artificial dissenya el futur de l'oncologia radioteràpica. Parlem d´un dels reptes més prometedors en els avenços de l´oncologia moderna com és l´associació immunoteràpia i radioteràpia. Les tècniques de radiocirurgia adaptativa han començat a ser utilitzades més freqüentment i els resultats són prometedors. En aquest sentit, es cerca la millora en la precisió dels tractaments per al benefici del pacient. Parlem amb el Dr. Ángel Montero, Oncòleg Radioteràpic de l'Hospital Universitari HM Sanchinarro de Madrid.

Entenem el sedentarisme com un estil de vida sense moviment o activitat física. Més concretament, l'Organització Mundial de la Salut defineix com a inactives aquelles persones que fan menys de 90 minuts d'activitat física setmanal. Aquest mal hàbit cada cop és més habitual a la població, que redueix el seu exercici físic en el temps de lleure i augmenta l'ús dels mitjans de transport com el cotxe o l'autobús per als desplaçaments. El nostre organisme necessita moviment i el fet de no proporcionar-lo pot comportar importants riscos per a la salut. Ens ho explica el Dr. Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública.

Tot seguit parlem de la medicina regenerativa i de les possibilitats que ofereixen les seves diferents eines terapèutiques per tractar el dolor articular i potenciar la regeneració de cartílags, tendons i articulacions permetent recuperar la mobilitat i, en conseqüència, recuperar qualitat de vida. Parlem amb el Dr. Humberto Loscertales, Director de Medicentre.

Cada any moren al món 700.000 persones a causa de les resistències antimicrobianes (RAM) i el 2050 s'estima que aquesta amenaça per a la salut pública sigui la responsable de 10 milions de morts anuals, situant-se per sobre del càncer. La Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC) assegura que cada any, més de 35.000 persones moren al nostre país a causa de les infeccions produïdes pels Bacteris Multi Resistents BMR. Tot i això, una enquesta recent reflecteix que tan sols la meitat dels adults (52%) a tot el món coneix aquest terme. A Espanya aquesta xifra és fins i tot menor, únicament el 35% dels enquestats sap què són les RAM. No obstant això, un cop se'ls ha proporcionat la definició d'aquests termes, el 85% dels adults de tot el món assegura que preocupa la resistència als microbians i el 68% el qualifica com un problema important. Les dades d'aquesta enquesta demostren la necessitat de frenar la desinformació i contribuir a la prevenció de les RAM. Carles Aguilar parla amb el Dr. Francisco Álvarez Lerma de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries.

EL PROGRAMA DE VIATGES D’ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 27/11/2021

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, dirigit per Esther Eiros i presentat per Carles Lamelo. Avui a Gente Viajera Catalunya hem entrevistat Narcís Ferrer, nou director de l’Agència Catalana de Turisme per comentar les novetats que s’han conguet al Congrés Mundial de Turisme esportiu que s’ha celebrat aquesta setmana a Lloret de Mar. Hem viatjar a Castelldefels per parlar del seu centre d’interpretació de la pirateria, hem fet un curs d’orientació per la muntanya amb Toni Muné i hem recorregut els paisatges del Matarranya i les Terres de l’Ebre amb el guia Marc Mompel

NITS DE RÀDIO, AMB DAVID CERVELLÓ

Nits de Ràdio 27/11/2021

Podcast complet de Nits de Ràdio, amb David Cervelló..

Comentem les estrenes cinematogràfiques de la setmana amb Pablo Mérida. Especial atenció a l'estrena de "Lamb", "La casa Gucci", "Encanto" i "La hija"

A la secció d'història, Òscar González parla amb Nestor F. Marques Gonzalez sobre la religió (o religions) a l'antiga Roma a través del seu llibre "¡Que los dioses nos ayuden!"

LA BRÚIXOLA, AMB MARÍA GÓMEZ I ALMA IZQUIERDO

La Brúixola 26/11/21

Podcast del programa La Brúixola amb María Gómez i Alma Izquierdo

EL PROGRAMA D'ESPORTS D'ONDA CERO CATALUNYA

Radioestadio Catalunya 26/11/2021

Al Radioestadio Catalunya d' avui, amb l' Oriol Olivé, l' Oriol Tortajada i el Pere Gelada, analitzem la prèvia de la quinzena jornada a Primera Divisió, amb atenció especial als partits Villarreal-FCB, RCDE-Real Sociedad i RM-Sevilla i debatem quin dels joves extrems del planter blaugrana ha de ser titular a l' Estadi de la Ceràmica si, com sembla, Dembelé no forma part encara de l' onze inicial d' en Xavi Hernández.


LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

Notícies migdia 26/11/2021

Podcast de 'Notícies migdia' d'Onda Cero Catalunya, amb Gabriel Figueredo.

LA CIUTAT, AMB MIRIAM FRANCH

La Ciutat 26/11/2021

Podcast del programa complet de La Ciutat amb Miriam Franch.

EL PROGRAMA D'ESPORTS D'ONDA CERO CATALUNYA

Radioestadio Catalunya 25/11/2021

Al Radioestadio Catalunya d' avui, amb el Xavi Riera i el Víctor Llucià, analitzem un dels principals problemes del FCB aquesta temporada: la manca de gol.