Temas

POBRESA

La crisi econòmica derivada de la pandèmia

La Fundació Pere Tarrés alerta que la covid19 agreuja la pobresa a Catalunya

La Fundació Pere Tarrés apunta que, durant l’estiu passat, un 30% de les famílies que va demanar beques pels seus fills ho va fer per primer cop. Una xifra que previsiblement augmentarà aquest any. Segons aquesta entitat, amb la covid19 “es cronifica la situació dels més vulnerables i hi haurà més famílies pobres i quasi pobres”.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Les entitats del tercer sector estan al límit i no arriben a desembre

La crisi econòmica derivada de la pandèmia que estem vivint, està portant les entitats que ajuden les persones i famílies en risc d’exclusió social a una situació límit. La pobresa s’agreuja i es cronifica encara més i cal l’ajuda ciutadana. És per això que tant Càritas, com la Creu Roja i també el Banc d’Aliments fan una crida a la societat.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

El matí de Nadal no existeix per la gent pobra

Avui hem berenat amb un home que és l'exemple de la superació personal i de l'èxit. Quan era un nen ell va marxar del seu país, Romania, cap a Espanya. Ara ha novel·lat la seva pròpia història a la novel·la 'Cuando seas mayor' (Suma De Letras). Una història que comença un matí de Nadal. Un moment que ell i tants altres infants no podien o no poden viure com tocaria. La història de Gane també ens fotografia perfectament el fet de la migració i el racisme.

ELS PROTAGONISTES DE L'ACTUALITAT

Més de la meitat de la població mundial no té inodor

Aquest 19 de novembre ha estat el Dia Mundial de l'Inodor. Un dia que serveix per posar de relleu la necessitat de tenir aquest element de sanejament, perquè encara no el pot utilitzar més de la meitat de la població mundial. N'hem parlat amb Xavier Torra, director de marca de Roca.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

Notícies Migdia 09/10/19

Avui al Notícies Migdia us hem explicat que Quim Torra insisteix en la desobediència civil com a resposta a la sentència del Suprem mentre que el PSC li exigeix que es respectin els drets de tots els catalans. També hem parlat de l’últim informe de Càritas o del problema de l’anorèxia.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 07/10/2019

Avui hem mirat a la vorera del davant de la nostra ràdio, on hi ha el Gran Teatre del Liceu, que aquest 7 d'octubre celebra 20 anys de la seva reobertura. Ho hem recordat de la mà de la Georgina Boixereu, que ens ha portat a aquell dia del 1999 en què va sonar al coliseu barceloní l'òpera 'Turandot' de Puccini. Hem aprofitat per recordar la figura de la filla predilecta del Liceu, Montserrat Caballé. Avui, que hem berenat amb dos dels components de 'Manel' que estrena a La Brúixola el seu disc 'Per la bona gent'. Tot plegat amb una mirada al Festival de Sitges, on hi segueix l'Adriana Díaz i també a les notícies del dia, que ens ha explicat la Laura Pons.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

L'assejtament contra les persones joves pot sortir molt car

Avui ha vingut a berenar al programa l'Emily Rivas, la portaveu de Save The Children a Catalunya. Amb ella hem analitzat les dades del darrer informe de l'entitat, que alerta del preu que poden pagar els joves que són assetjats per altres joves o bé per adults. A més, hem analitzat la situació de pobresa que viu més d'un quart de la població juvenil.

L'ENTREVISTA DE LA BRÚIXOLA

La pobresa es cronifica i és més severa

Avui hem dialogat amb Francesc Roig, director de Càritas Catalunya, que ha presentat la Memòria de l'entitat referent al 2017, un any en el que l'entitat ha detectat que un 11% de persones ja no ha necessitat els seus serveis. Però els que encara els requereixen, són persones amb pobresa dura i cronificada.