Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

POBRESA

POBRESA

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  El matí de Nadal no existeix per la gent pobra

  Avui hem berenat amb un home que és l'exemple de la superació personal i de l'èxit. Quan era un nen ell va marxar del seu país, Romania, cap a Espanya. Ara ha novel·lat la seva pròpia història a la novel·la 'Cuando seas mayor' (Suma De Letras). Una història que comença un matí de Nadal. Un moment que ell i tants altres infants no podien o no poden viure com tocaria. La història de Gane també ens fotografia perfectament el fet de la migració i el racisme.

 • Notícies Migdia amb Gabriel Figueredo i Míriam Franch

  LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

  Notícies Migdia 09/10/19

  Avui al Notícies Migdia us hem explicat que Quim Torra insisteix en la desobediència civil com a resposta a la sentència del Suprem mentre que el PSC li exigeix que es respectin els drets de tots els catalans. També hem parlat de l’últim informe de Càritas o del problema de l’anorèxia.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 07/10/2019

  Avui hem mirat a la vorera del davant de la nostra ràdio, on hi ha el Gran Teatre del Liceu, que aquest 7 d'octubre celebra 20 anys de la seva reobertura. Ho hem recordat de la mà de la Georgina Boixereu, que ens ha portat a aquell dia del 1999 en què va sonar al coliseu barceloní l'òpera 'Turandot' de Puccini. Hem aprofitat per recordar la figura de la filla predilecta del Liceu, Montserrat Caballé. Avui, que hem berenat amb dos dels components de 'Manel' que estrena a La Brúixola el seu disc 'Per la bona gent'. Tot plegat amb una mirada al Festival de Sitges, on hi segueix l'Adriana Díaz i també a les notícies del dia, que ens ha explicat la Laura Pons.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  L'assejtament contra les persones joves pot sortir molt car

  Avui ha vingut a berenar al programa l'Emily Rivas, la portaveu de Save The Children a Catalunya. Amb ella hem analitzat les dades del darrer informe de l'entitat, que alerta del preu que poden pagar els joves que són assetjats per altres joves o bé per adults. A més, hem analitzat la situació de pobresa que viu més d'un quart de la població juvenil.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  L'ENTREVISTA DE LA BRÚIXOLA

  La pobresa es cronifica i és més severa

  Avui hem dialogat amb Francesc Roig, director de Càritas Catalunya, que ha presentat la Memòria de l'entitat referent al 2017, un any en el que l'entitat ha detectat que un 11% de persones ja no ha necessitat els seus serveis. Però els que encara els requereixen, són persones amb pobresa dura i cronificada.

 • AUDIO CALVO

  CADA VESPRE, A ONDA CERO CATALUNYA

  La Brúixola 21/06/2018

  Un jutjat de Manresa ha condemnat per desobediència a l'alcaldessa de Berga. Gairebé 1700 empreses han marxat de Catalunya en el primer trimestre de l’any. La taxa de risc de pobresa a casa nostra el 2017 es va situar en un 20%. Més de 138.000 gossos i gats van ser abandonats a Espanya el 2017. Aquests son alguns dels temes que t’explica el programa informatiu La Brúixola, amb Robert Calvo.