Temas

Especial Eleccions Autonòmiques

La Tertulia política de Andalucía

La Brújula de Andalucía: En clave sur 06/06/2022

El análisis político de Andalucía, con Manuel Prieto acompañado de una selección de los mejores periodistas de Andalucía. Hoy estará con nosotros Javier Imbroda, Consejero de Educación y Deportes de la Junta de Andalucía.

Eduard Ureña entrevista el candidat del PSPV

Puig: “Hi ha un perill real, que l’extrema dreta condicione el nostre futur i pose el govern de la Comunitat Valenciana”

El candidat del PSPV-PSOE a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, aposta per la reedició del pacte de Botànic perquè “hi ha un perill real, que l’extrema dreta condicione el nostre futur i pose el govern de la Comunitat Valenciana”.

Puig considera que “la gran preocupació de la pròxima legislatura és acabar amb la violència de gènere”. A més, el candidat socialista marca com a objectiu prioritari “acabar amb la pobresa infantil per a ser una societat més digna”.

Puig insisteix en que exigirà “des del primer dia la millora del finançament autonòmic” i assegura que “el President Sanchez s’ha compromès amb el tema”.

Eduard Ureña entrevista la candidata del PPCV

Isabel Bonig: “La meua primera mesura seria una baixada massiva d’impostos”

La candidata del Partit Popular de la Comunitat Valenciana a la Generalitat, Isabel Bonig, es compromet a eliminar els impostos de successions i donacions, patrimoni” i a rebaixar l’IRPF i el pagament per comprar una vivenda”.

Bonig assegura que per a reformar el sistema de finançament autonòmic “hem d’arribar a un acord PP i PSOE, sense fer demagògia”. La candidata popular considera que el PP “ha demanat perdó per la corrupció i ha iniciat una nova etapa i ara estem veient, com en la Diputació de València, que PSPV i Compromís, no actuen igual”.

Eduard Ureña entrevista el candidat de Podem

Martínez Dalmau: “El nostre vot val per dos: per a la transformació valenciana i també a Espanya”

El candidat d’Unides Podem considera que pot encapçalar una reedició del Botànic i que seria “més valent”. Defensa que són la “única força que pot reformar el sistema de finançament autonòmic” i recorda que porten “en el programa la compensació del deute històric”.

Martínez Dalmau assegura que “Pablo Iglesias ha fet el que haurien de fer tots els pares” i “ara torna amb tota la força”. Tot i això, nega el personalisme de Podemos perquè entén que “el nostre valor el la gent i no els personalismes”. Insisteix en buidar de competències les Diputacions i instaurar una taxa turística.

Eduard Ureña entrevista el candidat de Ciudadanos

Toni Cantó: “Em sent en el centre i en algunes coses, l'únic progressista”

El candidat de Ciudadanos a la Presidència de la Generalitat ha dit a Onda Cero que a la Comunitat Valenciana “l’economia ha estat en mans d’un anticapitalista i l’educació, d’un talibà”. Assegura que aspira a “liderar una solució a l’andalusa perquè no hi cap mesura de les pactades amb Vox que no puga aplicar-se açí”.

Insisteix en que vol donar “llibertat als pares per a elegir la llengua vehicular de l’educació” i limitar la imposició del valencià. Defensa que pot estalviar 750 milions d’euros reduint l’administració i destinar els diners a polítiques socials.

Aquí en la Onda C. Valenciana 23/04/2019

Aquí en la Onda C. Valenciana 23/04/2019

Amparo Sánchez ens conta les notícies del dia i Eduard Ureña parla amb els candidats a les eleccions autonòmiques d’Unides-Podem, Ruben Martínez Dalmau i de Ciudadanos, Toni Cantó.