dermatitis atópica

DERMATITIS ATÓPICA Y MICROBIOTA INTESTINAL

24/03/2022 13:22

La Farmacia en Casa

Hoy les damos la claves para aliviar los síntomas de la dermatitis atópica y conocemos la relación que existe con la microbiota intestinal.

EN BUENAS MANOS

16/02/2022 11:37

¿Cómo prevenir y minimizar la dermatitis atópica?

Tal y como recoge Quirónsalud, aunque es más frecuente en niños se manifiesta a cualquier edad.

Los síntomas van desde la piel seca; picazón intensa, sobre todo durante la noche; manchas de color rojo a marrón grisáceo en diversas áreas del cuerpo; piel engrosada, agrietada y escamosa; pequeñas protuberancias que supuran y forman costras al rascarse.

MÁS DE UNO LEÓN CON JAVIER CHAMORRO

07/10/2021 14:07

Más de Uno León 07/10/2021

Hoy en Más de Uno León hablamos de la dermatitis atópica con la dermatóloga pediátrica Marcia Días. Además nos vamos al cine con Gonzalo González Laiz, y abrimos el Taller Educativo con Marisa Urdiales centrándonos en las nuevas legislaciones educativas. También escuchamos a Felipe Alonso que está en el camino y nos cuenta cómo les está yendo en esta etapa.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

20/09/2021 08:03

En Bones Mans 19/09/2021

Podcast complet del programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar". El clima està canviant en tots els racons de la planeta a una escala sense precedents des de fa dècades, provocant canvis que seran irreversibles durant centenars de milers d'anys. Un exemple d'aquests efectes està en la propagació de plagues cada vegada més destructives. Però ¿de quina manera afecta la situació mediambiental a la proliferació i control de plagues ?. El canvi climàtic ja ha començat a introduir canvis en les regles del joc de les plagues i afecta potencialment a la nostra salut. Carles Aguilar parla amb Joaquín Soriano, Responsable Tècnic en EZSA- Control de Plagues i Legionel·la.

La pericarditis és la inflamació del pericardi, una membrana prima i fibrosa amb forma de sac que envolta el cor i es troba adherida a ell. Es compon de dues capes, entre les quals hi ha una petita quantitat de líquid lubricant. Quan les dues capes que formen el pericardi estan irritades i inflamades, poden fregar-se entre si i produir dolor, un dels símptomes comuns de la pericarditis. El Dr. Josep Just, Assessor Mèdic d'En Bones Mans explica les seves possibles conseqüències.

És un fet confirmat: ser bona persona millora la nostra salut. Hi ha diversos estudis d'aquest tipus realitzats en diverses parts de món que demostren que ajudar els altres fa que visquem més i millor. Parlem amb el Dr. Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i Assessor Mèdic de En Bones Mans.

La sèpsia és una resposta anormal l'organisme davant d'una infecció que desencadena una inflamació generalitzada i danys multi orgànics en els pacients que la pateixen. En els casos més greus, pot provocar danys irreversibles en òrgans com els pulmons, el fetge o els ronyons i, en última instància, la mort del pacient. A Espanya, es calcula que unes 17.000 persones moren a l'any per aquest problema, que suposa un enorme desafiament per a l'atenció hospitalària a causa de l'envelliment de la població i l'increment de les resistències antibacterianes. Carles Aguilar parla amb el Dr. José Barberán, President de la Societat Espanyola de Quimioteràpia i Cap de Servei de Medicina Interna Hospital Universitari HM Monte Príncipe de Madrid.

Actualment la dermatitis atòpica és la malaltia inflamatòria més comuna de la pell, i en els últims 30 anys la seva incidència s'ha duplicat, de manera que a dia d'avui és la segona causa més freqüent de consulta dermatològica. Així mateix, es calcula que afecta entre el 15% i el 30% dels nens i a el 2% de la població adulta. Parlem d'aquest tema amb Marcin Kozarzewski, Director Mèdic de LEO Pharma.

Con Susana Marqués

14/09/2021 14:09

Más de Uno Álava 14/09/2021

El Iradier Arena acogerá a comienzos de octubre la pasarela otoño-invierno de Gasteiz On. Una manera de devolver los desfiles a espacio cerrado pero en el lugar que se ha convertido en "escaparate de la cultura durante la pandemia". Será la ocasión de conocer las colecciones que ya ofrecen los pequeños comercios de Vitoria que afrontan una nueva temporada "con esperanza", según constata Gasteiz On.

EN BUENAS MANOS

14/09/2021 11:54

La dermatitis atópica afecta de manera notable a la calidad de vida de los niños

La dermatitis atópica es una enfermedad crónica de la piel que afecta a entre el 15 y el 20% de la población infantil en España y cuyo síntoma principal es el picor o prurito que puede ser muy intenso y llegar a ser insoportable, dando lugar a frecuentes rascados, dolor en la piel, falta de sueño o infecciones cutáneas.