Temas

dermatitis atópica

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 18/12/2022

Programa complet En Bones Mans, amb Carles Aguilar. La salut i la malaltia són el resultat de la interacció de diversos factors que transcendeixen la genètica, com ara la situació socioeconòmica, nivell d'educació, lloc de residència i habitatge, entorn laboral, xarxa de relacions socials i familiars, així com la capacitat per accedir als serveis sanitaris. Es coneixen com a determinants socials en salut (DSS) tots aquells aspectes que condicionen l'existència de desigualtats amb impacte en la salut i l'esperança de vida de les persones. Parlem amb Cristina Nadal, Directora Executiva de Policy de MSD a Espanya

En diferents ocasions hem tractat el tema de la salut i dels serveis sanitaris des de la vessant mèdica, d'infermeria, de la pròpia administració però encara no ho hem fet des del vessant de la farmàcia o millor dit de l’oficina de farmàcia ara ho esmenarem tot parlant amb una persona que representa a una gran part de les oficines de farmàcia a Catalunya. El Sr. Antoni Torres, President de la La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), ens explica quina es la situació que viuen, que pateixen i com consideren que les farmàcies podrien ajudar a millorar el sistema de salut especialment de l’Assistència Primària a Catalunya

Davant l'envelliment de la població mundial, l'artrosi es fa cada cop més present i provoca grans limitacions i minva en la qualitat de vida de les persones. No tothom es pot beneficiar d'una pròtesi per motius diferents: massa joves, massa grans, massa risc per algunes malalties com les coronàries, diabetis o similars. És per això que l'objectiu de la medicina regenerativa consisteix a proveir de qualitat de vida les persones, sense importar edat ni les seves patologies. Ens ho explica el Dr. Humberto loscertales, Director de Medicentre.

Parlem de la incidència de la depressió entre les dones que duplica la dels homes. El Dr. Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública ens explica les raons analitzant els factors principals. Més concretament, la darrera Enquesta Europea de Salut a Espanya, realitzada entre el 2019 i el 2020, apunta que la prevalença dels trastorns depressius en dones duplica la dels homes: 7,1 % davant el 3,5 %. A més, els casos greus en dones tripliquen els que es donen entre els homes: per cada cas de gravetat en homes, se'n compten 3,5 entre dones. Quina explicació tenen aquestes xifres? Són realment més «forts» els homes i més «dèbils» les dones?

El 79% de les persones amb dermatitis atòpica (DA) veuen afectades les activitats de la seva vida quotidiana a causa d'aquesta malaltia sistèmica i crònica de la pell, amb una alta implicació en la qualitat de vida dels qui la pateixen i moltes vegades banalitzada. infravalorada per la societat. La DA ha estat catalogada durant molt de temps com una malaltia cutània superficial sense importància, però la realitat és que aquesta patologia va més enllà de la pell. La seva naturalesa crònica i recurrent afecta en gran mesura el benestar i la qualitat de vida dels qui la pateixen, especialment en la seva forma més greu, per això és fonamental evitar-ne la banalització i donar-la a conèixer socialment. Carles Aguilar entrevista Marc Fernández, pacient i membre de l'Associació d'Afectats per la Dermatitis Atòpica: AADA.

CON PATRICIA RODRÍGUEZ

Más de Uno Oviedo 25/11/2022

Este viernes en Más de Uno Oviedo hemos hablado con la secretaria de mujeres de la Federación de servicios a la ciudadanía de CCCOO, Victoria Zabaleta, de la campaña que realizan en la plaza de la Escandalera con motivo del 25N. Les adelantamos la concentración que tendrá lugar mañana en Las Campas convocada por la asociación vecinal y la Plataforma "Hay alternativas sostenibles! en contra de la Ronda Norte. Les hemos contado el día nacional de la dermatitis atópica que se celebra este domingo junto a una de las personas afectadas por esta patología. Como cada viernes nuestro Chef, Pablo García nos ha ofrecido la receta gastronomica de la sidrería El Ferroviario para el fin de semana, y desde Asturias Capital mundial de la poesía, Juan García nos ha traído a un colaborador muy especial, el Alcalde de Oviedo, Alfredo Canteli, ha leído en nuestra sintonía un poema de Graciano García.

EN BUENAS MANOS

¿Cómo minimizar los efectos de la dermatitis atópica?

La Dra. Montse Salleras, jefa de Servicio de Dermatología del Hospital Universitari Sagrat Cor nos explica que, aunque es más frecuente en niños, se manifiesta a cualquier edad. Los síntomas van desde una simple piel seca, a un picor intenso, (sobre todo durante la noche), pasando por placas rojas en diversas áreas del cuerpo, piel engrosada, agrietada y escamosa.

Podcast de Onda Cero Asturias para "padres novatos"

02x35: Cuidado de la piel

Una piel sana se cuida desde la infancia. A los 4-5 años tendremos una piel considerada ideal, pero a partir de ese momento la cosa se complica. A los 10-12 años ya se considera que su piel es adulta. Cuando aparezca una lesión debe ser revisada por un especialista porque es algo vital.

24 de Marzo

Programa Más de Uno Valdepeñas

Aquí está el programa de hoy para la comarca de Valdepeñas y tiene mucho de mucho, aunque a faltado un poco de todo lo demás.

DERMATITIS ATÓPICA Y MICROBIOTA INTESTINAL

La Farmacia en Casa

Hoy les damos la claves para aliviar los síntomas de la dermatitis atópica y conocemos la relación que existe con la microbiota intestinal.

EN BUENAS MANOS

¿Cómo prevenir y minimizar la dermatitis atópica?

Tal y como recoge Quirónsalud, aunque es más frecuente en niños se manifiesta a cualquier edad.

Los síntomas van desde la piel seca; picazón intensa, sobre todo durante la noche; manchas de color rojo a marrón grisáceo en diversas áreas del cuerpo; piel engrosada, agrietada y escamosa; pequeñas protuberancias que supuran y forman costras al rascarse.

MÁS DE UNO LEÓN CON JAVIER CHAMORRO

Más de Uno León 07/10/2021

Hoy en Más de Uno León hablamos de la dermatitis atópica con la dermatóloga pediátrica Marcia Días. Además nos vamos al cine con Gonzalo González Laiz, y abrimos el Taller Educativo con Marisa Urdiales centrándonos en las nuevas legislaciones educativas. También escuchamos a Felipe Alonso que está en el camino y nos cuenta cómo les está yendo en esta etapa.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 19/09/2021

Podcast complet del programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar". El clima està canviant en tots els racons de la planeta a una escala sense precedents des de fa dècades, provocant canvis que seran irreversibles durant centenars de milers d'anys. Un exemple d'aquests efectes està en la propagació de plagues cada vegada més destructives. Però ¿de quina manera afecta la situació mediambiental a la proliferació i control de plagues ?. El canvi climàtic ja ha començat a introduir canvis en les regles del joc de les plagues i afecta potencialment a la nostra salut. Carles Aguilar parla amb Joaquín Soriano, Responsable Tècnic en EZSA- Control de Plagues i Legionel·la.

La pericarditis és la inflamació del pericardi, una membrana prima i fibrosa amb forma de sac que envolta el cor i es troba adherida a ell. Es compon de dues capes, entre les quals hi ha una petita quantitat de líquid lubricant. Quan les dues capes que formen el pericardi estan irritades i inflamades, poden fregar-se entre si i produir dolor, un dels símptomes comuns de la pericarditis. El Dr. Josep Just, Assessor Mèdic d'En Bones Mans explica les seves possibles conseqüències.

És un fet confirmat: ser bona persona millora la nostra salut. Hi ha diversos estudis d'aquest tipus realitzats en diverses parts de món que demostren que ajudar els altres fa que visquem més i millor. Parlem amb el Dr. Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i Assessor Mèdic de En Bones Mans.

La sèpsia és una resposta anormal l'organisme davant d'una infecció que desencadena una inflamació generalitzada i danys multi orgànics en els pacients que la pateixen. En els casos més greus, pot provocar danys irreversibles en òrgans com els pulmons, el fetge o els ronyons i, en última instància, la mort del pacient. A Espanya, es calcula que unes 17.000 persones moren a l'any per aquest problema, que suposa un enorme desafiament per a l'atenció hospitalària a causa de l'envelliment de la població i l'increment de les resistències antibacterianes. Carles Aguilar parla amb el Dr. José Barberán, President de la Societat Espanyola de Quimioteràpia i Cap de Servei de Medicina Interna Hospital Universitari HM Monte Príncipe de Madrid.

Actualment la dermatitis atòpica és la malaltia inflamatòria més comuna de la pell, i en els últims 30 anys la seva incidència s'ha duplicat, de manera que a dia d'avui és la segona causa més freqüent de consulta dermatològica. Així mateix, es calcula que afecta entre el 15% i el 30% dels nens i a el 2% de la població adulta. Parlem d'aquest tema amb Marcin Kozarzewski, Director Mèdic de LEO Pharma.