Temas

carme sabater

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 8/08/2021

Podcast complet del programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar". Al programa d'avui parlem de les noves recomanacions de la Societat Espanyola de Reumatologia per prevenir el risc d'infeccions en pacients amb malalties autoimmunes sistèmiques. Els pacients amb ERAS tenen un risc augmentat d'infeccions tant per la pròpia malaltia com per la immunosupressió secundària al tractament. La Societat Espanyola de Reumatologia ha llançat la campanya 'A tu també et pot tocar' per augmentar la visibilitat de les ERAS i millorar la detecció precoç. Ens ho explica el Dr. Íñigo Rua-Figueroa, portaveu de la SER, reumatòleg de l'Hospital Universitari de Gran Canària Doctor Negrín i coordinador científic del document de Recomanacions SER sobre prevenció d'infecció en pacients amb ERAS.

Estem en ple estiu i seguim en pandèmia, i amb ella la necessitat de compartir les vacances convivint amb el Covid-19. Tot i tenir la pauta de vacunació completa, hem de mantenir les precaucions sanitàries i socials que es recomanen independentment del lloc on estiguem. Aquest estiu molts viatjaran per Espanya o l'exterior. Depenent de quin sigui el destí escollit, és important disposar amb la documentació imprescindible, ja que si viatgem per Europa és recomanable comptar amb tots els documents actualitzats. La nova modalitat de poder portar i presentar alguns d'aquests documents al mòbil és molt còmode i segur. Actualment, la presentació de documents oficials digitals que ja estiguin habilitats és opcional, i es pot presentar en document físic. Amb la Carme Sabater, Presidenta de la CUS - Salut + Consum + Alimentació comentem com podem obtenir-los o renovar-los per evitar situacions imprevistes i molt molestes.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 07/06/2020

Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem el programa parlant amb el Dr. Salvador Borrós i la Dra. Cristina Fornaguera que lideren un grup d'investigadors d'IQS que estan desenvolupant una vacuna que podria immunitzar la població i prevenir infeccions per coronavirus en el futur. La vacuna estaria formada per un compost d'antígens que generaria anticossos per actuar com a sistema de defensa davant el SARS-CoV-2. Continuem amb la Carme Sabater, Presidenta de la CUS – Salut, Consum i Alimentació comentant diferents aspectes que afecten als consumidors de Catalunya com, per exemple, certes pràctiques deslleials i noticies falses que perjudiquen als consumidors. Degut a la pandèmia per la Covid-19 ha fet que canviïn els hàbits de vida de forma dràstica i això ha fet que sorgeixin dubtes com: què passa amb la vitamina D, quina alimentació seria la més recomanada, com es poden cuidar les articulacions amb la limitació de no poder realitzar exercici físic com es feia abans del confinament, etc. La Societat Espanyola de Reumatologia ha publicat un decàleg per contribuir a donar recomanacions que afavoreixin hàbits de vida saludable per a pacients reumàtics en temps de confinament, però que també poden ser molt útils per a la resta de la població. Ens ho explica la Dra. Montserrat Romera, reumatòloga i responsable de la Comissió de Comunicació, Relacions amb Pacients y Responsabilitat Social Corporativa de la SER. Acabem el programa amb el Dr. Josep just, assessor mèdic de En Bones Mans analitzant un estudi dirigit per l'OMS que indica que la majoria dels adolescents no realitzen suficient activitat física, i que això posa en perill la seva salut actual i futura.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 19/01/2020

Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Parlem de les noticies falses que darrerament han aparegut, especialment a les xarxes socials, i que faciliten informació falsa o distorsionada sobre les vacunes amb el Dr. Josep Just. Tot seguit la Carme Sabater ens explica i ens dona consells vers tot allò que hem de saber, en el nostre vesant com a consumidors, alhora d’anar a comprar a les rebaixes. Continuem amb el Dr. Humberto Loscertales que ens comenta les diferents eines terapèutiques que utilitza la medicina regenerativa per tractar de forma efectiva la degeneració articular i potenciar la regeneració de teixits malmesos per traumatismes o envelliment. I, finalment, la Dra. Mireia Ruiz Castilla parla sobre la cirurgia d’augment de pit que és la intervenció estètica més demandada i realitzada en els últims anys. L’objectiu és augmentar la grandària dels pits, en el cas dels pits petits, i retornar la turgència als pits que han perdut volum, per exemple després dels embarassos.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 08/12/2019

Comencem el programa amb el Dr. Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, comentant un estudi europeu que analitza el nivell d’atenció al pacients al nostre país i que, entre altres aspectes, reflexa diverses mancances pel que fa a la tecnologia i al tractament del dolor. Després el Dr. Josep Just, Digestòleg i Assessor Mèdic de En Bones Mans parla a fons de la listeriosi i de les darreres intoxicacions que s’ha produït a Espanya, Els estudis epidemiològics de la Unió Europea posicionen al nostre país com un dels països amb més presència del microorganisme en els últims anys. Tot seguit la Presidenta de la CUS – Salut, Consum i Alimentació, Carme Sabater, ens explica el funcionament del sistema arbitral de consum. Es tracta d’una via extrajudicial, ràpida, eficaç i gratuïta que permet resoldre fàcilment els conflictes que puguin sorgir entre consumidors i empresaris. El següent contingut es a càrrec de la Dra. Montaña Càmara, Presidenta del Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició amb qui parlem sobre la influència del hàbits de compra i consum en la nostra salut i acabem el programa amb Lluís Bernabé, Director de la Fundació de La Marató de TV3, explicant les novetats i el mecanisme per fer els donatius que es durà a terme el proper dia 15 de desembre en aquesta edició dedicada a les malalties minoritàries.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 03/11/2019

Iniciem el recorregut radiofònic parlant d'alimentació sobre els 50 ingredients del futur per ajudar a salvar el planeta a través de diversos estudiós universitaris amb Diana Roig, directora de Nutrició i Salut d'Unilever Espanya. Seguim amb Carme Sabater, Presidenta de la CUS, Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació parlant de la iatrogènia. Concepte que fa referència a aquell dany que el malalt no tenia i que té per causa el propi metge, o en un sentit més ampli, el que es deriva de l'atenció mèdica. Pot ser psicològic i pot ser físic. El següent tema es refereix a un assaig clínic, únic a Espanya, que es durà a efecte a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona sobre immunoteràpia en el càncer limfàtic en aquells pacients que no responen a tractaments convencionals. Ens ho explica el Dr. Javier Briones, Cap Clínic del Servei d'Hematologia i Director del Grup de Immunoteràpia Cel·lular i Teràpia Gènica del mateix hospital. I finalitzem amb el Dr. Humberto Loscertales, Director Mèdic de Medicentre parlant de la medicina regenerativa i de l'aplicació pràctica de les seves diferents teràpies a nivell articular i múscul-esquelètic, especialment a nivell de genoll i maluc.

FEM L'AGOST 31/07/2019

FEM L'AGOST AMB TONI MARIN

En l'edició de dimecres del "Fem l'agost" hem volgut parlar del pla d'ajustos en despesa sanitària que el Govern Central reclama a Catalunya amb la Presidenta de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat, Carme Sabater. Amb el nostre expert en cinema, Xavi Marn, hem parlat de les estrenes més importants del moment i també de les estrenes que estan per venir durant el mes d'agost. Amb el Sergi González, empresari i expert en empreneduria, hem après com fer una empresa i com a gran exemple hem tingut amb nosaltres al Conseller Delegat de Vichy Catalán, Joan Renart, qui ens ha donat molts consells sobre com hem de muntar la nostre empresa. A les 9 del vespre, ens ha visitat el cuiner i propietari del restaurant Moments de l'hotel Mandarn Oriental, Ral Balam, amb qui hem mantingut una conversa sobre la cuina, els menjars i la seva experincia en el mn de la cuina. Amb la Marta Sendra, la cap de la Unitat de subvencions i promoci territorial de l'rea de Comer del Consorci de Comer, Artesania i Moda de Catalunya, hem aprs a muntar la millor botiga del mn i hem tingut l'oportunitat de parlar amb lex Cottet, el vicepresident de Cottet i el President de l'Associaci Comercial del Portal de l'ngel qui ens ha parlat de la seva experincia i ha donat consells per a muntar un negoci que duri generacions. En la secci dels "Grans temes de la vida" hem parlat de l'addici al telfon mbil amb el psicleg, expert en addiccions a les noves tecnologies i director del centre "Desconnecta". Per acabar el programa de la millor manera hem tingut amb nosaltres a l'estudi a Olga Ortiz, Victor Maciel, Oriol Rossell i Juan Pedro Su amb les bogeries qotidianes.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 07/07/2019

Avui desenvolupem diferents continguts d’interès. Coneixerem tot el que cal saber sobre la utilitat de la tècnica ecogràfica especialment en l’àmbit de diagnosi de lesions esportives de l’aparell múscul esquelètic amb la Dra Marta Rius, Especialista en Medicina de l’esport i Ecografía Múscul-Esquelètica de la Fundació García Cugat. Després parlem de la Societat Catalana de Mediació en Salut. Una organització sense ànim de lucre, independent de l'administració sanitària, que té com a missió la sensibilització i la formació en la cultura de la mediació, la promoció de la mediació en l'àmbit sanitari i oferir serveis de mediació als professionals i a les organitzacions sanitàries. Ens ho explica la Carme Sabater, vicepresidenta de la SCMS. Altre contingut que oferim es la informació sobre la jornada que ha celebrat la Unitat de Reproducció Assistida de l’Hospital Quirónsalud sobre la dona i la fertilitat. Barcelona ha experimentat un augment d’un 50% en la congelació d’òvuls els darrers 5 anys. Aquest augment reafirma que està creixent la consciència social de planificar la maternitat, encara que el creixement més gran es troba al grup de dones de 37-39 anys. Parlem amb el Dr Ramón Aurell, Director Mèdic de la Unitat de reproducció assistida del Hospital Quirónsalud Barcelona. I acabem el programa amb la presència del Dr Xavier Rodríguez Ciurana, Director Mèdic de Dental Esthetic BCN que ens explica els detalls de la tècnica BOPT que aconsegueix engruixir les genives sense necessitat d’empelts

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 12/05/2019

Comencem el programa parlant amb Toni Gabaldón, Responsable del Grup de Genòmica Comparativa del CRG que està desvetllant al paper de la selenocisteína, el misteriós aminoàcid 21. Arribar a saber perquè la selenocisteína es important en els fongs i altres branques de l’arbre de la vida pot ajudar-nos a entendre la seva importància per la nostra espècie i definir què fa essencial el seleni per la salut humana Seguim el recorregut del programa amb el tema de la nutrició en dos vessants: la nutrició en genèric i la nutrició esportiva. Facilitem algunes de les claus més importants amb l’Anna Grifols, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica, Postgrau en Nutrició, Hidratació i Suplementació de l’esportista. Continuem amb la Carme Sabater, Presidenta de la CUS – Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació. Coneixerem tot el que hem de saber abans de contractar els serveis d’una companyia de telefonia mòbil o de serveis de dades i Internet I acabarem parlant de les diferents eines terapèutiques que utilitza la medicina regenerativa per combatre l’artrosi i la seva simptomatologia amb el doctor Humberto Loscertales, Director de Medicentre.