el ple del parlament europeu tindrà la decisió final

Primer pas per retirar la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí

El Comitè d'Afers Jurídics del Parlament Europeu ha demanat l'aixecament de la immunitat als eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. 15 membres del comitè han votat a favor, 8 en contra i 2 s'han abstigut.

Redacción

Barcelona | 23.02.2021 19:42

Clara Ponsatí, Carles Puigdemont y Toni Comín.
Clara Ponsatí, Carles Puigdemont y Toni Comín. | Agencia EFE

El Comitè d'Afers Jurídics del Parlament Europeu ha aprovat la proposta del ponent del cas, l'ultraconservador búlgar Angel Dzhambazki i proposa retirar la immunitat als líders del procés i eurodiputats Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín.

Ara, el suplicatori passarà a mans del ple del Parlament Europeu previst per la setmana del 8 de març. Si el ple hi vota a favor, les justícies belga i escocesa podran examinar la petició d'extradició d'Espanya que pesa sobre els tres independentistes. Això no implica, però, que els jutges decideixin extradir-los.

El suplicatori es remonta a ara fa un any, quan el Tribunal Suprem va demanar a la cambra europea l'aixecament de la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí per poder reactivar les euroordres del cas de l'1-O. Tots tres volen que l'Eurocambra els mantingui la protecció parlamentària i denuncien que la causa de l'1-O és una "persecució política", que el Suprem no té competències i que hi ha "irregularitats" en el procediment del suplicatori.