Temas

Tribunal Suprem

el ple del parlament europeu tindrà la decisió final

Primer pas per retirar la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí

El Comitè d'Afers Jurídics del Parlament Europeu ha demanat l'aixecament de la immunitat als eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. 15 membres del comitè han votat a favor, 8 en contra i 2 s'han abstigut.

La inhabilitació del cap de l'executiu català

Torra ja no és president de la Generalitat

Per unanimitat, l’alt tribunal confirma l’any i mig d’inhabilitació per a càrrec públic de Quim Torra en considerar que ha desobeït de forma reiterada i obstinada el mandat de la JEC.

XAVIER ABELLÓ, A LA BRÚIXOLA

Passos perduts: Quim Torra segueix sent President fins que no es demostri el contrari

Avui en Xavier Abelló ha estat molt pedagògic i, com sempre, interessant. Ens ha ajudat a desxifrar quina és la situació en la que està ara mateix Quim Torra, que segueix sent President de la Generalitat a l'espera de la resposta que el Parlament ofereixi al requeriment que li ha fet el Tribunal Suprem. Bé, és millor escoltar en Xavi i sortir de dubtes.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 14/10/2019

Avui hem alterat els continguts habituals de #LaBrúixola per poder fer el relat de la jornada. El motiu: la sentència del Tribunal Suprem sobre els líders independentistes catalans. N'hem parlat i l'hem analitzat amb Alexandre Girbau, catedràtic de dret processal i penal de la UB i també amb Carlos Pérez del Valle, catedràtic també de dret penal i degà al CEU San Pablo.

XAVIER ABELLÓ, A LA BRÚIXOLA

Passos perduts: A les portes d'una sentència que ho marcarà tot

Com cada divendres en Xavier Abelló ens porta a passejar pel saló de Passos Perduts del Parlament de Catalunya, que és allà on es parla de política, habitualment, sense micròfons. Ell ens plasma aquelles històries polítiques de la setmana i les conseqüències posteriors. Aquesta setmana, mirant, sens dubte, a la sentència de l'1 d'octubre que ha d'arribar el dilluns 14 des del Tribunal Suprem.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

Notícies Migdia 22/05/19

Mertixell Batet ha convocat per demà la mesa del Congrés per abordar, entre d’altres qüestions, la possible suspensió dels diputats en presó preventiva. Mentrestant, al Suprem s’ha reprès el judici contra els líders independentistes. Avui s’ha acabat la fase dels testimonis i ha arrencat la de les pericials. Expliquem també que avui ha mort, als 82 anys, el conegut divulgador científic Eduard Punset.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

Notícies Migdia 06/03/19

Avui ha continuat el judici del procés amb la declaració de Pérez de los Cobos i la secretària judicial del 20S. Al Parlament, la policia judicial ha entrat per reclamar un document relacionat amb la investigació del jutjat número 13.