AUDITORIA MOSSOS

Mig centenar de mossos d'esquadra investigats pels aldarulls de la sentència del Suprem

En una auditoria interna sobre aquests fets, es proposa, entre d’altres coses, reforçar els antiavalots a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Míriam Franch

Barcelona | 30.06.2020 08:19

Los Mossos d'Esquadra durante los altercados en Barcelona
Los Mossos d'Esquadra durante los altercados en Barcelona | EFE

Un total de 50 mossos d’esquadra estan sent investigats pels jutjats o per la Divisió d’Afers Interns per la seva actuació durant els aldarulls del passat mes octubre després de la sentència del Suprem. Tot plegat s’ha conegut durant la presentació de l’auditoria interna que s’està duent a terme sobre aquells dies...una auditoria que també inclou vuit propostes... entre elles, reforçar les unitats antiavalots de l’àrea metropolitana de Barcelona i centralitzar-ne el comandament per millorar la gestió dels aldarulls, que es concentren principalment a la capital catalana i àrea metropolitana.

Entre el 2017 i el 2019 hi va haver unes 18mil200 mobilitzacions a tot Catalunya. Això és una mitjana de 6 manifestacions cada dia, el 90% de les quals van ser sense incidents. En canvi, en la segona meitat de l'octubre del 2019 es van produir 877 mobilitzacion, és a dir, 67 cada dia. En el 19% d’aquestes, hi va haver actes violents.