Temas

Marchena

XAVIER ABELLÓ, A LA BRÚIXOLA

Passos perduts: A les portes d'una sentència que ho marcarà tot

Com cada divendres en Xavier Abelló ens porta a passejar pel saló de Passos Perduts del Parlament de Catalunya, que és allà on es parla de política, habitualment, sense micròfons. Ell ens plasma aquelles històries polítiques de la setmana i les conseqüències posteriors. Aquesta setmana, mirant, sens dubte, a la sentència de l'1 d'octubre que ha d'arribar el dilluns 14 des del Tribunal Suprem.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

Notícies Migdia 05/12/2018

El PDECAT s’obre a negociar els pressupostos de l’Estat, si a canvi hi ha una proposta raonable del govern espanyol. El Tribunal Suprem ha rebutjat apartar del judici del procés el president del tribunal, Manuel Marchena, i els sis magistrats més que jutjaran l'1-O. I també hem fet un repàs del dispositiu de trànsit de cara a la operació sortida d'aquest pont.

Análisis en la brújula

La Tertulia: La independencia del Poder Judicial y un posible adelanto electoral

Tras el 'no' de Marchena a presidir el CGPJ, el Poder Judicial ha quedado ennoblecido y ha dejado claro su imparcialidad política. Con Chapu Apaolaza, Antonio Casado, Pilar Cernuda y Toni Bolaño analizamos la situación del Poder Judicial en este momento. Además hablamos de la posibilidad de un adelanto electoral por parte del Gobierno si no se llega a un acuerdo por los Presupuestos Generales del Estados.