Temas

Made in Japan

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

OISHII, la enciclopèdia de la gastronomia japonesa

Roger Ortuño ens presenta la obra més completa que hem vist fins ara per conèixer els ingredients que conformen la nihon ryori, o cuina nipona. A més com a gran comunicador que és ens explicarà algunes anècdotes relacionades amb llegendes que envolten la gastronomia nipona i els seus plats. Gaudeix-lo amb nosaltres!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Los complementos directos en la lengua japonesa

Nuestra sensei, Sachiyo-san, nos ayuda a comprender cómo estructurar una frase sencilla en japonés, y para ello se hace imprescindible conocer el complemento directo y de qué forma se construye en lengua japonesa. ¡Quédate con nosotros y aprenderás mucho!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – 25 anys de Manga Barcelona i el diccionari culinari definitiu, Oishii.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar descobriràs què tenen en comú els tifons al Japó amb la Dana mediterrània de la ma del Francisco Javier Martin Vide, professor de climatologia per la Universitat de Barcelona. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada celebrar els 25 anys de Saló del Manga de Barcelona, ara anomenat Manga Barcelona, amb moltes novetats i alguna bona sorpresa! A la Càpsula Nipona, la Sachiyo Takabe, des de Bunka Barcelona, ens ensenyarà com fer servir els complements directes a la llengua japonesa. Per acabar et presentem Oishii, un diccionari de gastronomia nipona elaborat pel roger Ortuño, l’embaixador de la cuina japonesa a casa nostra. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Nobu, la marca japonesa de Robert de Niro, rànquing dels millors anime dels 2000 fins avui i els límits de Twitter al Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar escoltaràs al Xavier Puig, des del Col·legi de Periodistes de Catalunya, qui t’explicarà com és que al Japó han acabat multant a un periodista per un retweet. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada a continuar el nostre propi ranking dels anime que ens han enamorat en aquests darrers 20 anys, des dels 2000 fins avui. Al Sabors de Japó comptarem amb Raul Carda, des de Japonshop.com que ens presentarà un lot meravellós de novetats que comentarem en directe. Aprendràs paraules japoneses sorprenents amb Alex Pler de Haiku Barcelona. Per acabar et durem a una habitació de l’hotel Nobu, abanderat per Robert de Niro, i fidel reflex de decoració i restauració japonesa, ara per fi a Barcelona. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Relacions Xina i Japó, els verbs japonesos, i abocaments de residus nuclears al mar.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Comencem amb una notícia de rigorosa actualitat on coneixeràs les raons darrera dels abocaments de aigua contaminada dels reactors de Fukushima. Daniel Suarez, enginyer nuclear i professor de tecnologia energètica et desvetllarà la veritable magnitud d’aquesta contaminació i el futur de la energia nuclear. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada fer-te partícip de com la Xina i el Japó estan cada cop més a prop a nivell econòmic i estratègic. Anirem de la mà de dos grans experts en la matèria com son el Just Castillo, expert en relacions internacionals del Japó i el Jacint Soler, expert en economia i política xinesa. Aprendreu com fer servir els verbs en japonès a la nostra secció d’idioma, la Càpsula Nipona, gràcies als grans consells de la Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona. Al Sabors de Japó comptarem amb Raul Carda, des de Japonshop.com que ens proposarà un menú fantàstic per poder prendre a la feina. Per acabar entrevistarem al Xavier Teixidó per a que ens expliqui com és que porta 3 anys organitzant el Bunbu, el festival de cultura tradicional nipona de Barcelona que el proper dia 5 d’Octubre celebra la seva nova edició. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Els verbs japonesos, a l’abast de tots!

La nostra sensei, la Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona ens ensenya com utilitzar els verbs japonesos que, ja veureu, són més fàcils de ver servir que els de moltes altres llengües, inclosa la nostra.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

La Xina i el Japó, cooperadors necessaris.

La Xina i el Japó ja no són els enemics mortals que foren en un passat i gràcies a Jacint Soler, expert en economia i política xinesa i a Just Castillo, expert en relacions internacionals del Japó, coneixeràs quina és la relació que mantenen aquestes dues superpotències d’orient, i quins son els nous reptes que hauran d’endegar plegades. No et perdis aquesta fascinant tertúlia!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Japonshop.com nos presenta el CASUTERA! Sabes ya lo que es?

Raul Carda nos presenta una receta espanyola que triunfó hace siglos en Japón, el bizcocho, solo que allí lo llaman CASUTERA. No te pierdas esta y muchas más curiosidades sobre gastronomía nipona que nos presentan nuestros amigos de Japonshop.com

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

La guia definitiva dels sabors del Japó, en exclusiva!

Berta Bonet i Jesus Bardolet son els intrèpids autors del llibre “Qué comer en Japón. Hay vida más allà del sushi”, un compendi de totes les receptes japoneses, les seves variants, els productes que la conformen, i a més, unes direccions per poder tastar la nostra recepta preferida al millor restaurant d’aquella especialitat al Japó. Només ens queda esperar que el publiquin ben aviat!