Temas

Japonshop

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Los complementos directos en la lengua japonesa

Nuestra sensei, Sachiyo-san, nos ayuda a comprender cómo estructurar una frase sencilla en japonés, y para ello se hace imprescindible conocer el complemento directo y de qué forma se construye en lengua japonesa. ¡Quédate con nosotros y aprenderás mucho!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Nobu, la marca japonesa de Robert de Niro, rànquing dels millors anime dels 2000 fins avui i els límits de Twitter al Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar escoltaràs al Xavier Puig, des del Col·legi de Periodistes de Catalunya, qui t’explicarà com és que al Japó han acabat multant a un periodista per un retweet. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada a continuar el nostre propi ranking dels anime que ens han enamorat en aquests darrers 20 anys, des dels 2000 fins avui. Al Sabors de Japó comptarem amb Raul Carda, des de Japonshop.com que ens presentarà un lot meravellós de novetats que comentarem en directe. Aprendràs paraules japoneses sorprenents amb Alex Pler de Haiku Barcelona. Per acabar et durem a una habitació de l’hotel Nobu, abanderat per Robert de Niro, i fidel reflex de decoració i restauració japonesa, ara per fi a Barcelona. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Relacions Xina i Japó, els verbs japonesos, i abocaments de residus nuclears al mar.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Comencem amb una notícia de rigorosa actualitat on coneixeràs les raons darrera dels abocaments de aigua contaminada dels reactors de Fukushima. Daniel Suarez, enginyer nuclear i professor de tecnologia energètica et desvetllarà la veritable magnitud d’aquesta contaminació i el futur de la energia nuclear. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada fer-te partícip de com la Xina i el Japó estan cada cop més a prop a nivell econòmic i estratègic. Anirem de la mà de dos grans experts en la matèria com son el Just Castillo, expert en relacions internacionals del Japó i el Jacint Soler, expert en economia i política xinesa. Aprendreu com fer servir els verbs en japonès a la nostra secció d’idioma, la Càpsula Nipona, gràcies als grans consells de la Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona. Al Sabors de Japó comptarem amb Raul Carda, des de Japonshop.com que ens proposarà un menú fantàstic per poder prendre a la feina. Per acabar entrevistarem al Xavier Teixidó per a que ens expliqui com és que porta 3 anys organitzant el Bunbu, el festival de cultura tradicional nipona de Barcelona que el proper dia 5 d’Octubre celebra la seva nova edició. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Karaoke, una guia gastronòmica pels carrers del Japó i els bars als bancs.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Comencem amb una notícia molt interessant, i és que molts bancs japonesos comencen a desenvolupar les seves pròpies vinoteques i bars per tal de fidelitzar la seva clientela. A més el Pau Garcia Parras ens explicarà en què consisteix la cultura del Nomikai, la qual vincula als col·legues de feina gràcies a els sopars d’empresa. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada a descobrir l’univers dels Karaoke amb el Toni Torres, qui a més va participar en la promoció d’un model súper transgressor i serà el nostre guia per saber com accedir a una de les activitats d’esbarjo més famoses del país. Al Sabors de Japó comptarem amb Raul Carda, des de Japonshop.com que ens proposarà un menú fantàstic per poder prendre a la feina. Per acabar entrevistarem a la Berta Bonet i al Jesus Bardolet, autors d’una meravellosa guia pels carrers del Japó, però no per a visitar cap monument, si no per a gaudir de les millores receptes als millors restaurants nipons. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Furoshiki, Origami, y un deliciós regust a te verd.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Comencem amb una meravellosa entrevista que hem fet a la Montserrat Crespín, doctora en Filosofia i experta en cultura nipona, sobre les darreres cimeres trilaterals entre Japó, Corea del Sud i la Xina, per tal de veure com, entre línies, es comença a preparar una aliança dels països de l’Asia Oriental. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada a descobrir els misteris de l’Origami i el Furoshiki. A més tindrem la sort de poder comptar amb dos súper-experts en la matèria que ens demostraran el seu art. Al Sabors de Japó comptarem amb Raul Carda, que ens explicarà totes les novetats que els productes japonesos han experimentat durant les vacances d’estiu. Per acabar entrevistarem al Jean-Jacques Fredj, creador de la marca de te ver fred Umai-cha. Amb ell descobriràs tots els beneficis que ens aporta aquesta recepta japonesa. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – El futur de la societat moderna, l’art marcial de la “no violència” i un cuiner que alhora és sensei.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Comencem amb una meravellosa entrevista que hem fet a la Montserrat Crespín, doctora en Filosofia i experta en cultura nipona, sobre un tema d’actualitat que preocupa al País del Sol Naixent i també a Europa, com afrontar la baixa natalitat i la llarguíssima esperança de vida, i tenir societats pròsperes i autosuficients. Continuem amb una entrevista de profunditat espectacular amb el Jordi Vila, sensei de Aikido i Katori Shinto Ryu. Ell ens introduirà a l’Aikido, l’art marcial de la “no violència” on l’objectiu no és ferir l’agressor, ens al contrari, protegir-lo d’ell mateix. Al Sabors de Japó ens deixarem recomanar pel Raul Carda de Japonshop.com i la seva recomanació sobre què endur-nos a la piscina o a la platja per picar i no defallir amb tanta calor! Per acabar et presentarem el Hideki Matsuhisa, considerat per molts el Ferran Adrià japonès i que ara fa escola de cuiners a casa nostra. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – El futur dels cetacis a les costes nipones, viure el Matsuri “a tope”, més novetats saboroses de Japonshop.com i el Màster definitiu en cultura i negocis al Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. El Ferran Tarradellas, representant de la comissió europea a Barcelona, ens explicarà a la secció d’actualitat les bondats del nou acord comercial que enfortirà les relacions entre Europa i el Japó. La Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona et desvetllarà els orígens de la seva llengua, la japonesa, per poder aprendre millor aquest idioma fascinant. Al Sabors de Japó ens deixarem recomanar pel Raul Carda de Japonshop.com i les seves especialitats en snacks, begudes i noodles recent importats del Japó. Per acabar descobriràs que també es fa Wasabi a Catalunya, tot gràcies a Yama Aoi Wasabi. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – El futur dels cetacis a les costes nipones, viure el Matsuri “a tope”, més novetats saboroses de Japonshop.com i el Màster definitiu en cultura i negocis al Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Neus Aragonès, representant de l’ADDA ens apropa la realitat de la caça de cetacis i més concretament de dofins al Japó. Els festivals del Japó, o Matsuri, són sens dubte una de les tradicions més celebrades no només pels habitants de les illes, però també per tots els que les visiten. Recentment aquestes festes han arribat a casa nostra, però volem aprendre més sobre el seu origen. Al Sabors de Japó ens deixarem recomanar pel Raul Carda de Japonshop.com i les seves especialitats en snacks, begudes i noodles recent importats del Japó. Per acabar et donarem les claus per accedir al Màster de la UB especialitzat en negocis i cultura del país del sol naixent. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!Dofinstaji

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Com moure’ns pel Japó, el Festival Kokoro, influències culinàries coreanes i el mànager català d’artistes del Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A l’edició d’avui parlarem, dins la tertúlia Izakaya, sobre totes les maneres possibles de gaudir del Japó a l’estiu. A la secció d’actualitat coneixerem ben de prop el festival Kokoro, que va tenir lloc a Barcelona aquest cap de setmana passat, en coneixerem als seus protagonistes i descobrirem quines novetats tenen per la edició vinent. El nostre bon amic Toni Torres, gran coneixedor del panorama musical japonès, cap de l’estudi “Here Comes de Sound” i manager de músics de l’altura de Nana Kitade, ens farà una visita i ens explicarà la seva experiència dins el Show Business al Japó, i ara portant artistes nipons a Espanya. Al Sabors de Japó, l’Albert Mata, xef i propietari del restaurant barceloní TONKOTSU ens ensenyarà la recepta del kimchi, una tapa de col picant coreana que triomfa al Japó i que cada vegada més podem testar a restaurants japonesos. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – La tribu dels Ainu, les bogeria de les Vending Machine i una acadèmia molt transversal.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A la secció d’actualitat coneixeràs de la mà del Jonathan López- Vera la cultura dels Ainu, el poble indígena del Japó que acaba de veure reconeguda i protegida la seva cultura per part del govern japonès. A la tertúlia Izakaya xerrarem amb el Raul Carda de Japonshop.com i amb la Erika Hatamoto de l’agència de viatges JTB sobre la multitud de màquines d’auto-venda que hi ha per tot el Japó, la quantitat tan gran de begudes i snacks que serveixen, a més de la immensa paleta de sabors que ens pot arribar a presentar una sola marca de refrescs. A la emprenedoria coneixerem al Iñaki Soto, director de la acadèmia de Japonès, Japonia, una escola que ofereix molt més que classes de llengua, i que dona moltes oportunitats a aquelles persones que volen estudiar o treballar al país del sol naixent. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!