Temas

INDEPENDENTISTES

XAVIER ABELLÓ, A LA BRÚIXOLA

Passos perduts: A les portes d'una sentència que ho marcarà tot

Com cada divendres en Xavier Abelló ens porta a passejar pel saló de Passos Perduts del Parlament de Catalunya, que és allà on es parla de política, habitualment, sense micròfons. Ell ens plasma aquelles històries polítiques de la setmana i les conseqüències posteriors. Aquesta setmana, mirant, sens dubte, a la sentència de l'1 d'octubre que ha d'arribar el dilluns 14 des del Tribunal Suprem.

LES FAVES DEL DIVENDRES

Els reporters del procés potser necessitaran l'ajuda dels 'Guardian Angels'

El David Cervelló ha vingut un divendres més a servir-nos les faves tendres. Cada divendres dissecciona l'actualitat i ens l'ofereix des d'un punt de vista crític i amb molt d'humor. Aquesta setmana les ha repartit als manifestants independentistes que han agredit la reportera de Telecinco Laila Jiménez, també els polítics que no es posen d'acord de cara a la campanya electoral i, per acabar, fava per al contradictori (i peculiar) líder del PP de Barcelona Josep Bou.

XAVIER ABELLÓ, A LA BRÚIXOLA

Passos perduts: El tsunami independentista amenaça el 10-N

Com cada divendres en Xavier Abelló ens porta a passejar pel saló de Passos Perduts del Parlament de Catalunya, que és allà on es parla de política, habitualment, sense micròfons. Ell ens plasma aquelles històries polítiques de la setmana que acabaran desembocant en altres històries en els dies posteriors. Aquesta setmana ens acostem amb incertesa a la sentència del judici del procés.

XAVIER ABELLÓ, A LA BRÚIXOLA

Passos perduts: Excessos i tensió a les portes de la sentència

En Xavier Abelló ha tornat avui divendres amb la seva secció 'Passos perduts'. Un espai de comentari i anàlisi que aquesta setmana ens ha fet reflexionar sobre la situació que es queda a Catalunya després de l'empresonament de 7 membres dels auto denominats Comitès de Defensa de la República. Una ordre judicial els manté entre reixes, mentre també hi segueixen de manera preventiva diversos polítics independentistes. Tot plegat, abona el terreny per a una resposta calenta quan hi hagi la sentència del procés.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA, A ONDA CERO

Notícies Migdia 12/07/2019

Quim Torra és el protagonista de l'actualitat d'aquest divendres. El TSJC enviarà el President de la Generalitat a judici per no haver retirat els llaços grocs del balcó del Palau en període electoral. L'altre nom del dia és del Núria Marín, que com a nova presidenta de la Diputació de Barcelona, ha posat en valor l'ànim de diàleg i d'acord en aquesta nova etapa a l'ens supramunicipal. Ho ha dit a La Ciutat, aquí, a Onda Cero. Entre Torra i Marín s'hi cola Carles Puigdemont, que lamenta la confrontació entre independentistes després del pacte entre el PSC i JuntsXCat. Tot això en el dia que el Cardenal Arquebisbe de Barcelona s'ha enfrontat a la justícia.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

Notícies Migdia 11/01/2019

El govern de Pedro Sánchez aprova els pressupostos generals de l’Estat sense tenir assegurat el suport dels partits independentistes, que avisen que l’increment de les inversions no és raó suficient per fer-los canviar d’opinió. En plana de successos expliquem que hi ha un nen de 2 MESOS ingressat a l’hospital per culpa d’una pallissa del seu pare, que ha estat detingut pels Mossos.

ELS PROTAGONISTES DE L'ACTUALITAT

Els presos independentistes passaran el Nadal a Lledoners

El Catedràtic de Dret Processal de la UB Jordi Nieva atén la trucada de La Brúixola per saber com es desenvoluparan les qüestions prèvies al judici del procés, que tindran lloc aquest 18 de desembre. Ell augura que els presos independentistes no seran moguts de Lledoners fins d'aquí a unes setmanes. I preveu que el judici s'allargui uns dos o tres mesos.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

La Brúixola 29/10/2018

Avui hem detallat l'operatiu policial que s'ha desplegat al barri del Raval de Barcelona. S'ha detingut 55 persones relacionades amb els anomenats 'narcopisos'. Això en el dia que els independentistes han demostrat la seva divisió de cara a les eleccions europees. En un dilluns en el que destaquem el rescat dels excursionistes perduts al Puigpedrós. Ho han aconseguit els Bombers de la Generalitat, que avui protesten i amb els que hem parlat.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

Notícies migdia 22/08/2018

Els Mossos d’Esquadra asseguren que la ràpida reacció de l’agent que va matar un presumpte terrorista a Cornellà va ser adequada i proporcionada. La Generalitat torna a plantar el Consell de Política Fiscal i Financera. I també expliquem que els Mossos han detingut un home de 68 anys que va ocultar la mort del seu germà per a poder cobrar la seva pensió, ja que eren els seus únics ingressos econòmics.