Temas

Cirurgia Plàstica

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 17/10/2021

Podcast complet del programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar". Més de 100.000 persones cada any són diagnosticades amb algun tipus d’aquests tumors com són els de pàncrees, esòfag, pulmó o estómac. El càncer de pàncrees, pulmó, esòfag i fetge són els tipus de càncer amb els índexs de supervivència més baixa, que no arriba al 20%. El càncer d’estómac, fetge o úter són els que la tenen estancada. En general, gràcies a la recerca, en aquests últims anys hi ha un augment de la supervivència. Ens ho explica el Dr. Laureano Molins, President a Barcelona d´AECC-Catalunya contra el Càncer.

Sovint sentim dir que, si volem tenir el cabell més brillant, al final de l'esbandida hem d'utilitzar aigua freda ... També és habitual sentir que hem d'anar canviant de xampú perquè "el cabell s'acostuma" i ja no actua com s'espera d'ell. Però el cert és que cap d'aquestes afirmacions te cap base científica, però hi ha altres falsos mites sobre el cabell que el Dr. Rafel Guayta, Assessor Mèdic de “En Bones Mans” ens ho explica.

Avenç substancial en l’abordatge de la tremolor essencial mitjançant ultrasons. L’abordatge bilateral pot corregir la tremolor de mans, veu i cap. Es tracta d’un procediment no quirúrgic i mínimament invasiu que actua sobre la tremolor essencial en una sola sessió d’aproximadament 3 hores en la que el pacient recupera la seva vida habitual en 24 hores. Els pacients experimenten un canvi immediat i permanent en les manifestacions de la patologia, la qual cosa comporta una millora substancial de la seva qualitat de vida. Parlem amb el Dr. Raúl Martínez, Neuròleg i Investigador Clínic de HM CINAC en el Hospital Puerta del Sur de Móstoles (Madrid).

El 30% de les persones amb depressió no parlen amb la família. Una experiència virtual "La Travessia d'Elena" té l'objectiu de sensibilitzar la població sobre la depressió, en una sèrie única de 12 il·lustracions creades per l'artista Ana Santos. Un 40% d'espanyols manifesten haver tingut símptomes d'ansietat, depressió o estrès posttraumàtic durant l'últim any de pandèmia, especialment els joves d'entre 18 i 30 anys. Es posa en relleu la importància de conèixer realment què és la depressió, especialment en un moment en què s'està produint un augment dels trastorns mentals a causa de la situació social i econòmica generada per la pandèmia del Covid 19, per millorar el coneixement sobre aquesta malaltia i permetre que es pugui fer un millor diagnòstic de possibles casos. Carles Aguilar parla amb la Dra. Iria Grande, Secretària de la Societat Espanyola de Psiquiatria i psiquiatre a l'Hospital Clínic de Barcelona.

La cirurgia plàstica, clau per minimitzar les seqüeles de l'obesitat mòrbida després de la cirurgia bariàtrica. Una dona d'entre 40 i 50 anys, que ha perdut al voltant de 25-30 quilos de pes, perfil més freqüent de pacient que acudeix al cirurgià plàstic reparador després d'una intervenció bariàtrica. Les seqüeles d'haver patit excés de pes no són només estètiques, sinó que també poden dificultar la vida laboral, social i la pràctica d'exercici físic. L'augment de l'excés de pes i l'obesitat, també en els seus graus més extrems, és una tendència en tots els països occidentals, Espanya inclosa. En aquest context, també augmenten els tractaments per pal·liar aquest excés de pes, com la cirurgia bariàtrica o de reducció d'estómac, que practiquen els cirurgians generals i digestius quan l'obesitat posa en risc vital al pacient i es requereix una pèrdua de pes ràpida. Al costat d'ells, els cirurgians plàstics i reparadors són els professionals clau per fer front a les seqüeles físiques d'aquestes intervencions amb el que s'anomena "cirurgia postbariátrica". Carles Aguilar entrevista a Dr. Joan Fontdevila, Secretari de la Fundació Docent de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SECPRE) y Cap de Servei de Cirurgia Plàstica del Hospital Clínic de Barcelona.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

Tractaments per millorar el nostre aspecte amb la Dra. Mireia Ruiz Castilla

La Dra. Mireia Ruiz Castilla, Directora de l'Institut Ruiz Castilla de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona explica els diferents tractaments per millorar el nostre aspecte i estar més segurs de nosaltres mateixos i de la imatge que projectem per començar l'any de la millor manera possible. Parlem de rejoveniment cutani, peeling làser i químic, tractaments de farciment, toxina botulínica i reducció de greix sense cirurgia.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

La técnica “Mommy makeover” amb la Dra. Mireia Ruiz Castilla

La Dra. Mireia Ruiz Castilla, Directora de l'Institut Ruiz Castilla ens explica la tècnica anomenada “Mommy makeover”. Es tracta d'un canvi d'imatge de la dona després de tenir un nadó que està sent promoguda per conegudes estrelles internacionals que acaben de ser mares i volen recuperar l'atractiu de la seva figura després de donar a llum. Es tracta d'un conjunt d'intervencions de cirurgia plàstica l'objectiu és recuperar la forma i finor dels pits, un abdomen pla i eliminar el greix sobrant, especialment la zona de cuixes i abdomen.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

Com cuidar-nos després de l’estiu

Parlem amb la Dra Mireia Ruiz Castilla, Directora de l'institut Ruiz Castilla. L'estiu està a punt d'acabar i som molt conscients que, durant l'hivern i la primavera, hem fet molts esforços per estar bé per a l'estiu. Per això és molt important que no perdem els hàbits que hem adquirit ja que són els que ens fan estar i sentir-nos millor, tant física com emocionalment. La Dra Ruiz Castilla ens facilita algunes recomanacions: Seguir una dieta equilibrada i realitzar exercici físic moderat, dormir les hores necessàries, eliminar l'estrès, netejar i hidratar la pell i com a complement realitzar algun tractament de medicina regeneradora per a la pell: Vitamines, peelings químics, tractaments làser, etc. Així doncs, s'acaba l'estiu, però hem de seguir cuidant-nos per estar i sentir-nos millor.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

La liposucció. La tècnica definitiva per eliminar el greix

La Dra Mireia Ruiz Castilla, Directora Mèdica de l'Institut Ruiz Castilla del Hospital Quirónsalut Barcelona, ens explica tot el que cal saber sobre la liposucció. Una de les tècniques més emprades en cirurgia plàstica amb l'objectiu principal d’eliminar l'excés de greix de manera eficaç i definitiva.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

Cirurgia Plàstica i Estètica a l’Institut Ruiz Castilla

Carles Aguilar, Director de En Bones Mans, conversa amb la Dra Mireia Ruiz Castilla, Directora del Institut Ruiz Castilla, que ens comenta quins son els tractaments més demandats i com es treballa, a nivell multidisciplinar, en les diferents alternatives que ofereix l’Institut tant a nivell de cirurgia plàstica, estètica o reparadora.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 05/05/2019

La nostra primera proposta informativa ens la facilita el Dr Manel Chanovas, Especialista en Medicina Intensiva de la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències, parlant sobre els símptomes i les actuacions que hem de fer davant d’un possible ictus o un infart de miocardi. Continuem amb la Directora de l’Agència Catalana del Consum, Elisabeth Abad, sobre què hem de fer quan un producte presenta qualsevol problema? Quina garantia legal tenim? A qui hem de reclamar i com? Tot seguit abordem consells sobre com tractar als infants que pateixen d’enuresi, un problema que comporta la persistència de miccions incontrolades més enllà de l’edat en la que s’assoleix el control vesical. Després tractem en profunditat el tema del dolor neuropàtic produït pel dany o alteració en determinades estructures del sistema nerviós amb el Dr Antonio Collado, Director de la Clínica Barnadolor i el Dr Tomàs Domingo Rufes, Metge Especialista en Anestesiologia de la Unitat del Dolor del Hospital Universitari de Bellvitge. I per cloure el programa Carles Aguilar, Director de En Bones Mans, conversa amb la Dra Mireia Ruiz Castilla, Directora del Institut Ruiz Castilla, que ens comenta quins son els tractaments més demandats i com es treballa, a nivell multidisciplinar, en les diferents alternatives que ofereix l’Institut tant a nivell de cirurgia plàstica, estètica o reparadora