El director i investigador del Centre de Recerca Aplicada en Hidrometeorologia, Daniel Sampere, valora a 'La Brúixola' l'augment de gairebé el 40% de la capacitat dels embassaments.
El Dia Mundial de la Ràdio d'aquest any 2025 s'ha centrat en el lema "Ràdio i canvi climàtic". A La Ciutat Lleida n'hem estat parlant amb l'ambientòleg Jordi Prats com les estrategies geopolítiques poden determinar en quina mesura s'avança o no en la lluita contra el canvi climàtic. L'Acord de Paris va suposar un consens important que es trenca ara amb la irrupció de Donald Trump a la presidència dels Estats Units i amb la mirada posada també a la Xina.
El Dia Mundial de la Ràdio d'aquest any 2025 s'ha centrat en el lema "Ràdio i canvi climàtic". Centrant-nos en les comarques de Lleida hem estat parlant amb Armando Álvarez, observador meteorològic de l’Observatori de Lleida (AEMET) per fer una perspectiva històrica sobre com ha evolucionat el clima a les comarques de Lleida en les darreres dècades, a més de destacar alguns dels fenòmens meteorològics que han succeït.
Com cada any el 13 de febrer es commemora el Dia Mundial de la Ràdio, una celebració que des de fa 10 anys fem conjuntament amb la resta d’emissores locals de la demarcació de Lleida i amb la complicitat del Col·legi de Periodistes i de la Diputacio de Lleida. Un día mundial, que aquest any es centra en un tema fonamental: la radio i el canvi climàtic. Com contribuim a la lluita contra el canvi climàtic des de les diverses vesants? Parlem del compromís del grup Atresmedia i Onda Cero amb la iniciativa Luz Verde. Fem una perspectiva històrica sobre com ha evolucionat el clima a les comarques de Lleida amb Armando Álvarez, observador meteorològic de l’Observatori de Lleida (AEMET). Amb l'ambientòleg Jordi Prats analitzem el paper de la geopolítica en la lluita contra el canvi climàtic i també parlem de les actuacions que es duen a terme des de la política municipal, parlant amb la primera tinent d'alcalde i regidora de Sostenibilitat a la Paeria de Lleida, Begoña Iglesias.
Elvira Carles, directora de la Fundació Empresa i Clima, explica a 'La Brúixola' les principals conclusions i reptes que resulten de la Cimera del Clima celebrada a Bakú aquest mes de novembre.
La companyia referent en la gestió del cicle integral de l’aigua afronta el repte de la descarbonització de les seves activitats i d’assolir la neutralitat climàtica. Des de 2015, Aigües de Barcelona ha reduït la seva petjada de carboni prop del 46%
Les alteracions climàtiques estan impactant en els nostres patrons meteorològics, passant d'episodis de sequera i calor extrema a tempestes torrencials. A la conca del Segre, fa 42 anys, unes importants inundacions van desbordar el riu i des de llavors s'han vist altres episodis de torrencialitat, com el desbordament del riu Sió el 2015, o el temporal Glòria d'ara fa quatre anys. Davant d'aquesta situació, els mapes d'inundabilitat són una eina clau per entendre quines zones són més vulnerables. Avui a La Ciutat Lleida parlem amb l'ambientòleg Jordi Prats per aprofundir en aquests temes i reconèixer les zones inundables que hi ha a Lleida i l'efecte que tenen en la planificació urbanística de la ciutat.