Temas

cantant

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Sara Montiel va ser la primera diva espanyola en trepitjar Hollywood

Avui en Jaume Mas i Roma ens ha portat de viatge en el temps fins al 10 de març de 1928, dia en el que va néixer María Antonia Alejandra Vicenta Elpidia Isidora Abad Fernández. O el què és el mateix: Sara Montiel. 'Saritísima', així se la va conèixer tota la vida. Una vida intensa que va estar marcada per ser pionera en moltes coses, entre elles, en ser una actriu espanyola a la meca del cinema. Allà va conèixer companys d'escena com Gary Cooper o Burt Lancaster, amb qui va fer pel·lícules que formen part d'una llista de films inacabable. Entre ells, els més populars: 'El último cuplé' i 'La violetera'.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 02/03/2020

Les històries de la vida les hem explicat avui amb la cantant Carolina Alabau, que ha vingut a berenar i a explicar-nos una història amb el seu DNI. Com també ens les ha explicat l'audiència. La Georgina Boixereu i en Gerard Sanz ens han explicat les notícies de dia i l'Adriana Díaz ens ha glossat la figura de diferents dones catalanes imprescindibles en la cultura del s. XX. En Jaume Mas i Roma ens ha emocionat recordant l'execució de Salvador Puig Antich per part del franquisme. Laura Estrada i el seu muntatge han completat el programa.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Carolina Alabau és pura música: presenta 'Primera mirada'

Aquesta jove rubinenca té un prometedor futur al davant. S'ha format al Conservatori del Liceu de Barcelona i a Londres i ara s'ha sabut envoltar dels millors per fer el seu primer disc. La cantant, pianista i compositora ens ha presentat 'Primera mirada', en el qual compta amb la col·laboració de Joan Albert Amargós i Pere Bardagí. L'ha ajudat a fer-lo un dels millors guitarristes del país, en Luis Robisco. Canta 'Por la mar chica del puerto' com ningú.

CONCURS DE NADALES

Gisela Quirós s'alça com a vencedora del certamen #EnsEncantaElNadal

. Aquesta jove catalana s'ha emportat el guardó amb el que s'ha premiat la millor nadala cantada per l'audiiència d'Onda Cero Calunya en les darreres setmanes. Amb tota la solemnitat, Mònica Günther (La Ciutat), David Cervelló (Nits de ràdio) i Robert Calvo (La Brúixola) s'han hagut de posar d'acord en una decisió crucial. La guanyadora s'ha emportat un lot de productes nadalencs.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Luz Casal: una icona que viu la música com el primer dia

Avui hem celebrat l'aniversari de Luz Casal en aquest programa de ràdio que tant l'estima. Va estar fa un temps amb nosaltres, de la mà d'en Lluís Soler i avui hem decidit fer viatjar la càpsula del temps sostenible de la Georgina Boixereu i Vozmediano al dia i any en el qual va néixer aquesta gallega internacional.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 18/10/2019

Avui hem celebrat amb l'audiència el 15è aniversari d'Onda Cero Catalunya. Ha vingut a berenar amb nosaltres el cantant equatoguineà 'Factory', que després del gran èxit assolit els darrers anys al seu país, ara espera obrir-se camí a Europa i l'Amèrica Llatina. I hem estat molt pendents del què ha passat als carrers de Barcelona aquest 18 d'octubre a la tarda.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Rocío Dúrcal hagués fet 75 anys enguany

Avui la Georgina Boixereu ens ha portat amb la seva càpsula del temps a 1944. El 4 d'octubre d'aquell any va néixer María de los Ángeles de las Heras Ortiz, més coneguda com Rocío Dúrcal. Aquesta cantant va ser la reina de les ranxeres a Mèxic, però també ens va deixar grans temes per a la història. Per a nosaltres sempre serà... la gata bajo la lluvia.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Merche fa el què li dona la gana

Avui hem berenat amb la cantant Merche, que ens ha presentat el seu darrer treball 'Lo que me da la gana'. Amb ella hem repassat la seva carrera musical, que compta amb grans èxits com 'No me pidas más amor' o 'Abre tu mente'. Diu que és una feminista que creu que cal utilitzar el poder de la música a l'hora de reivindicar.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

La música segueix sent una bona arma per denunciar injustícies

Avui ha vingut a berenar al programa el cantant Javi Mota, que ens ha presentat un avançament del disc complet que presentartà a la tardor. Ens ha portat 'Iguales', un tema amb so urbà i aires aflamencats que neix amb la vocació de conscienciar sobre l'assetjament escolar.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Mikel Erentxun: “Este disco ha nacido para ser defendido en directo”

Mònica Günther entrevista a Mikel Erentxun que torna amb força amb el nou disc ‘El último vuelo del hombre bala’, un treball amb el que tanca la seva trilogia en blanc i negre que va començar just després de tenir un problema cardíac. Un disc cuidat, fet a foc lent i de forma analògica, com els d’abans, amb les lletres i la música creades íntegrament per Erentxun, qui va ser cantant de Duncan Dhu.