VILA-REAL

Vila-real reactiva la comissió especial per la convivència entre penyes i veïns

La comissió es reprén després d´eleccions per adaptar la seua composició als grups amb representació municipal.

ondacero.es

CASTELLON | 05.11.2019 11:21 (Publicado 05.11.2019 11:19)

Vila-real busca un equilibri entre veïns i penyes durant les festes patronals.
Vila-real busca un equilibri entre veïns i penyes durant les festes patronals. | ONDACERO.ES

L´alcalde de Vila-real, José Benlloch ha convocat per al dimarts 19 de noviembre, la primer reunió constitutiva de la Comissió Especial per a la Regulació de la Normativa de la Convivència amb les Penyes, després de les eleccions municipals. L´objectiu és rependre les negociacions i adaptar la seua composició amb els nous representants municipals, per aplicar solucions a la convivència entre penyes i veïns.

Després de reactivar l´òrgan i una vegada constituïda la comissió, es reprendrà el calendari de convocatòries per a valorar les accions dutes a terme en les passades festes patronals, acordar noves mesures, amb l'objectiu d'adaptar l'actual normativa a la nova realitat dels casals.

També es convidarà a assistir als col•lectius implicats, com la Junta de Festes, la Comissió de Penyes i representants del Consell de Participació Ciutadana, a més dels tècnics dels departaments municipals, com es feia en l'anterior mandat.

Algunes de les decisions adoptades en els últims mesos com el reforç de les mesures per a atallar el problema de la brutícia i residus en la via pública, incrementant les labors de neteja i instal•lant wc químics en les zones més concorregudes, així com la campanya especial per a combatre l'abocament de voluminosos. A més, també es va acordar l'obligatorietat que totes les penyes tinguen el seu casal inscrit en el registre municipal.