RESIDÈNCIA SANT LLORENÇ

El TSJ paralitza el tancament de la residència Sant Llorenç

La conselleria d'Igualtat tenia previst tancar la residència el pròxim 15 de setembre per un informe d'inspecció amb 15 punts desfavorables.

ondacero.es

CASTELLON | 09.09.2020 09:35 (Publicado 09.09.2020 09:34)

Residencia de ancianos
Residencia de ancianos | Agencia EFE

La conselleria d'Igualtat havia de complir amb el tancament de la residència per un informe d'inspecció, que segons el *consell detecta fins a 15 incompliments de la normativa, entre ells mancada de mesures de seguretat contra incendis, falta de pràctiques que poden posar en risc a l'atenció o tracte degradant als usuaris, segons han destacat fonts del govern valencià a aquesta emissora. Són mancades que queden reflectides en a aquest informe d'inspecció realitzat en la pròpia residència.

L'informe portava a interposar una denúncia de més de 100.000 euros i el tancament d'un any del centre.

El Tribunal Superior de *Justica ha cancel•lat, segons ha confirmat a aquesta emissora Pablo Ferrer, advocat de la residència, el tancament de *Sant *llorenç, impedint que l'administració faça efectiva la seua clausura durant un any.

Cal recordar que davant la previsió de tancament, la conselleria d'Igualtat es va comprometre amb els familiars dels 65 usuaris, la reubicació d'aquests a altres residències, de fet alguns ja havien sigut traslladats.