VILA-REAL

El pla d'ajust de Vila-real permetrà reduir en 100.000 euros les despeses en l'àrea de Cultura

El regidor de l'àrea, Eduardo Pérez, detalla les accions programades per a fer front a la situació econòmica derivada de "sentències del PP i imprevists", amb la reducció de cicles o la supressió d'activitats.

ondacero.es

Castellón | 22.07.2016 11:50

El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, presenta el pla d'ajust de l'àrea.
El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, presenta el pla d'ajust de l'àrea. | ondacero.es

L'àrea de Cultura reduirà en prop de 100.000 euros les previsions de despeses fins a final d'any, en aplicació del pla d'ajust amb el qual el consistori de Vila-real està fent front a la situació econòmica municipal derivada dels pagaments sobrevinguts, fonamentalment arran de sentències per processos urbanístics anteriors a 2011.

El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, ha desgranat les repercussions d'aquest programa de reducció de despeses en el seu departament. Entre aquestes destaca la ja anunciada supressió del Festival Internacional de Danses o el musical 'Nueve Lunas', a més d'ajustar els costos d'alguns cicles i activitats fins a final d'any.

A pesar de tot, Pérez ha afirmat que "Vila-real continuarà avançant en Cultura" i ha volgut agrair la "comprensió" de les entitats afectades pels ajustos. "La cultura d'una ciutat és molt més que programar activitats; volem que Vila-real segueixi sent una ciutat creativa i estem convençuts que la cultura és fonamental en el nou paradigma productiu basat en el coneixement i la innovació que estem impulsant a Vila-real", ha argumentat Pérez.