Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

VILA-REAL

Una nova ordenança municipal pretén regula la venda no sedentària

La normativa permetrà vendre menjar i beguda en esdeveniments esportius i d´altres cites.

ondacero.es
  CASTELLON | 12/04/2019
El regidor d´Economía Xavi Ochando ha proposat a la Junta de Govern la nova ordenança.

El regidor d´Economía Xavi Ochando ha proposat a la Junta de Govern la nova ordenança. / ONDACERO.ES

La Junta de Govern ha donat llum verda a una nova ordenança de llocs de venda no sedentària aïllada, el principal objectiu de la qual és facilitar els tràmits a les persones interessades i acostar el servei de menjar i beguda als diferents esdeveniments esportius i trobades puntuals, com congressos i altres cites.

La proposta preveu més places on situar tant food-trucks com a xurreries i altres elements mòbils on es dispense menjar o beguda, especialment en zones esportives, pavellons i altres àrees on se celebren esdeveniments esportius, però també d'una altra índole on puga ser precís.

Durant l'exercici 2019 i la temporada de futbol 2019-2020, s'estableixen diferents ubicacions de llocs de venda no sedentària aïllada per a tot l'any, segons el que es preveu en l'article 9 de l'Ordenança Municipal. Entre ells, es troben els voltants de l'Estadi de la Ceràmica i la plaça del Llaurador durant la celebració d'esdeveniments esportius, amb un màxim de 10 llocs coincidents al mateix temps i amb productes autoritzats com a articles esportius, bufandes, samarretes, insígnies, banderoles, fruita seca i uns altres que tinguen relació amb l'esdeveniment. Per a la venda de xurros i masses fregides s'estableixen la plaça Bayarri, l'avinguda de França i plaça del Llaurador, amb un nombre de llocs màxims coincidents de tres.

A més d'augmentar en general el nombre de llocs, també s'estableix una altra tipologia de llicències ocasionals, enfocada a les festes, activitats esportives i culturals en general. Així, durant els festejos en honor a Sant Pasqual i a la Mare de Déu de Gràcia, es podran instal•lar un màxim de 10 llocs coincidents en diverses zones i recintes de festes, sempre que no siguen roba i complements personals –a excepció de bijuteria-, articles de decoració i de la llar, així com de pirotècnia i uns altres no autoritzats.

També està prevista la venda de menjar preparat i refrescos (furgó-bar) en els voltants del Centre de Congressos i dels centres esportius, amb un màxim de tres llocs coincidents. A l'estiu, entre l'1 de juliol i el 31 d'agost, es podran instal•lar fins a sis espais a l'entorn del Termet i en la setmana prèvia a les festivitats de Sant Valentí, Diumenge de Rams i del Dia de Tots Sants, també hi haurà sis places en els voltants del mercat de la fruita i verdura del dimecres, dijous i dissabte per a la venda de plantes, flors i palmes.