Actualitat

Un vaixell de Salvament Marítim enfonsa accidentalment un iot al port de Tarragona

El sinistre, que ha comportat l'evacuació de cinc tripulants, ha obligat a assegurar la nau enfonsada i instal·lar barreres per prevenir possibles vessaments de fuel.

Redacción

Tarragona | 10.06.2022 13:23

Iot enfonsat al port de Tarragona
Iot enfonsat al port de Tarragona | ACN

El vaixell de Salvament Marítim 'Punta Mayor' ha enfonsat accidentalment el iot "Eleonora" que estava amarrat al Port de Tarragona. Els fets han passat a les vuit del matí d'aquest divendres quan l'embarcació de rescat hauria tingut una avaria, s'ha quedat sense control a les màquines i per inèrcia ha acabat percudint el iot, li ha fet una via d'aigua i s'ha acabat esfondrant, segons han informat des del Port de Tarragona.

Els cinc tripulants que es trobaven a bord del vaixell d'esbarjo han pogut ser evacuats sense problemes. Els serveis portuaris han procedit a efectuar una maniobra d'assegurament de la nau i també han col·locat barreres per prevenir possibles vessaments de fuel, que de moment no s'han detectat.

La infraestructura portuària ha activat el Pla Interior Marítim en nivell 1 i s'han activat tots els serveis i equips d'emergències, formats per la Policia Portuària, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Sasemar, Salvament Marítim, boters i amarradors, Bombers de la Generalitat i Bombers del Parc Químic.

En els propers dies una empresa especialitzada en el reflotament traurà l'embarcació del fons del port. El cost de les tasques serà assumit per Salvament Marítim.