LA CIUTAT, AMB MIRIAM FRANCH

Aquest dijous el preu de la llum torna a batre un altre record. I supera per primera vegada 300 euros el Kilowatt hora.

Aquest dijous el preu de la llum torna a batre un altre record. I supera per primera vegada 300 euros el Kilowatt hora.

Jaume Mas

Catalunya | 16.12.2021 14:22

Aquest dijous el preu de la llum torna a batre un altre record. I supera per primera vegada 300 euros el Kilowatt hora. Una factura que ha anat pujant al llarg de tot l’any superant rècords de preus. Precisament ahir, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va anunciar que prorrogarà la rebaixa d'impostos aprovada pel govern espanyol per reduir l'impacte dels increments de preu en la factura domèstica.

En concret, la rebaixa de l'IVA i els impostos de l'electricitat arribarà fins a finals d'abril del 2022, quan caducaven aquest 31 de desembre. I és que des que es va fer aquesta rebaixa, els trams horaris en la factura de la llum es van diluïr, fent que alguns preus més alts o més baixos no corresponguessin als trams que haurien. En parlem amb en David Villar, cap de la Unitat de Prospectiva Energètica i Sostenibilitat.

En David Villar, cap de la Unitat de Prospectiva Energètica i Sostenibilitat ens resol els dubtes sobre el preu de la llum. Perquè és tan cara actualment? S'allargarà molt?

Tot això el dia que el seu preu torna a batre rècords i l'endemà que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, anunciés una pròrroga a la rebaixa d'impostos sobre la factura de la llum.