LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

En tres anys podríem tenir una vacuna contra el VIH en actiu

La pandèmia de la Covid i l’evolució de la vacunació segueix acaparant pràcticament tots els espais informatius. Però, el cert és que se segueix treballant en altres epidèmies i pandèmies. És el cas del VIH, el virus que, si no es tracta, pot derivar en la malaltia de la sida. Per primera vegada en 10 anys, una vacuna contra el VIH ha arribat en fase 3. Les proves fetes fins ara han estat molt prometedores i queda l’última passa perquè la vacuna sigui una realitat. Ara, s’estan buscant voluntaris per a l’estudi. En parlem amb José Moltó, metge a la Fundació contra la Sida i les Malalties Infeccioses.

Jaume Mas

Catalunya | 26.08.2021 15:21

La vacuna contra el VIH ha entrat en fase 3, que és l'última fase abans de ser aprovada pel seu ús. Ara queden poc més de 2 anys i mig de seguiment i proves als voluntaris, però un cop acabat, si els resultats són positius, ja es podria llençar al mercat.

Les proves fetes fins el moment són força prometedores i s'espera que finalment aquesta sigui la definitiva.

Els experts asseguren que els voluntaris no tenen cap possibilitat de contagiar-se a la vacuna, però que han de fer un seguiment durant tot el temps que durin les proves. En parlem amb José Moltó, metge a la Fundació contra la Sida i les Malalties Infeccioses.