CRISI DE GOVERNABILITAT

Es trenca el tripartit a la Paeria amb la sortida del Comú de Lleida de l'equip de govern

Els grups municipals d'Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i el Comú de Lleida a la Paeria han pres la decisió de trencar el pacte d'Entesa i es confirma el trencament del tripartit, després que el paer en cap Miquel Pueyo destituís dimecres a la tarda el tercer tinent d'alcalde Sergi Talamonte. La sortida del Comú, deixa l'equip de govern en minoria a la Paeria, amb els grups d'Esquerra Republicana i Junts per Catalunya al capdavant.

Nuria Mora

Lleida | 16.07.2021 13:45

Es trenca el tripartit a la Paeria amb la sortida d'El Comú de Lleida de l'equip de govern
Es trenca el tripartit a la Paeria amb la sortida d'El Comú de Lleida de l'equip de govern | Ajuntament de Lleida

En un comunicat conjunt dels tres grups polítics s'ha oficialitzat que la vigència de l’actual pacte de govern d’Entesa arriba a la seva fi després de la reunió que ha tingut lloc aquest divendres en que s’ha valorat la situació i els passos a seguir, "defugint dels retrets". Segons el comunicat, "El grup del Comú sortirà del Govern municipal de manera acordada amb la resta dels partits del govern, ERC i Junts".

"Els tres partits acorden executar un procés de sortida responsable i amb garanties de traspàs efectiu i correcte i oferint tot el suport als nous responsables de les àrees, per tal de garantir l’atenció a les necessitats de la ciutat", afegeix la comunicació, on també s'afirma que "els tres grups manifesten la voluntat de preservar els eixos programàtics que consten al pacte de govern i al PAM aprovat, i s’emplacen a treballar per garantir la governabilitat de la ciutat de Lleida i el desenvolupament dels compromisos compartits en aquest nou escenari".