Temas

la ciutat lleida

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 31/01/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Parlem de la nova campanya que promou la Paeria per mantenir la ciutat neta, amb Juanjo Falcó, coordinador del Pla de Millora de l'Espai Públic. Amb el professor de música Jordi Cano comentem un breu històric sobre com expressem el moviment del cos segons les músiques que escoltem arran dels videos polèmics de menors ballant en discoteques i en la recta final espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Campanya en positiu per mantenir Lleida neta amb la col·laboració ciutadana

L'Ajuntament de Lleida ha presentat la campanya 'La ciutat neta és cosa de tothom', amb la qual vol promocionar el civisme i fomentar les conductes positives que ajuden en la millora de la imatge de la ciutat. La iniciativa inclou fins a cinc cartells que mostren diferents conductes cíviques, com dipositar la brossa dins dels contenidors o recollir els excrements dels gossos. Una campanya que forma part del Pla de Millora de l'Espai Públic. Avui a La Ciutat Lleida en parlem amb Juanjo Falcó, coordinador del Pla de Millora de l'Espai Públic.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Les etapes de la maternitat

Cada cop més dones de l'esfera mediàtica alcen la veu per parlar de les ombres de la maternitat. La materninat ha existit sempre, i les dificultats de criança, sobretot per la dona s’han anat transformant a mesura que s'ha transformat la societat i la dona s'ha incorporat plenament a la vida laboral. En parlem avui a La Ciutat Lleida amb l'Eva Juncà, mare, professora de Secundària i supervivent de la vida moderna.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 30/01/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques. Tertúlia esportiva amb David Bachiller i Miquel Àngel Poch. Parlem de les etapes de la maternitat amb Eva Juncà.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 27/01/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Agenda del cap de setmana a Lleida i comarques. Entrevista amb el biòleg i escriptor Martí Domínguez, que ens presenta la novel·la Mater, guanyadora de la quarta edició del Premi Proa. Guardians del misteri, amb l'historiador Enric Sabarich.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Mater, la novel·la de Martí Domínguez que explora la maternitat en una societat de posthumans

L'escriptor i biòleg Martí Domínguez ha guanyat la quarta edició del Premi Proa amb la novel·la Mater, on ens presenta una distòpia d'una societat no gaire llunyana on la biotecnologia s'ha imposat, desterrant els humans en colònies. En parlem amb ell a La Ciutat Lleida, d'aquesta novel·la en què la ciència i la tecnologia condueixen a la deshumanització, fent que les gestacions es produeixin fora del cos humà i els embrions siguin purificats de malalties. En aquest context, la Zoe queda embarassada i decideix fugir amb Charles per evitar ser una rata de laboratori.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Guardians del misteri: les germanes Fox, l'esperitisme nascut d'una broma infantil

Aquesta setmana als Guardians del misteri, l'historiador Enric Sabarich ens presenta les germanes Fox: Kate, Margaret i Leah. Les dos més petites, per passar el temps a la casa on vivien, van començar a fer sorolls amb els peus sobre la fusta, el que va despertar la incertesa de la mare que no sabia d'on venien els sorolls, fins al punt de creure que era un esperit. La germana gran hi va veure una oportunitat de negoci i a partir d'aquí l'efecte de tot plegat va anar creixent, des de l'expectació que va generar en el veïnat fins a fer gires d'espectacles pels Estats Units. Van sorgir més espectacles d'aquest tipus i aquí és quan comença el fenonem de l'espiritisme. Però tot plegat va començar com una broma infantil?

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 26/01/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Seguiment de les vagues que hi ha en el sector sanitari i educatiu. Parlem de patrimoni amb Jesús Brufal que avui ens presenta el castell de l'Albagès. Seguim amb el naturòpata Albert Rami i obrim una finestra al món per viatjar amb Joan Ramon Zaballos fins a Sri Lanka.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Sri Lanka, un viatge per conèixer la llàgrima de l'Índia

Els viatges d'aquest mes de gener a La Ciutat Lleida ens porten fins a Sri Lanka, en companyia de Joan Ramon Zaballos. Obrim una Finestra al món per conèixer aquesta illa del sud de l'Índia, coneguda encara a dia d'avui com la llàgima de l'Índia, on es pot gaudir de paratges naturals, de platges idíl·liques i de parcs naturals, amb un gran patrimoni cultural.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 25/01/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. A l'Estat de Salut entrevistem la doctora Marta Ortega i Quim Sol, coordinadora i estadístic de la Unitat Territorial de Suport a la Recerca de Lleida per conèixer com es treballa la recerca en l'àmbit de l'atenció primària. Seguim amb l'actualitat audiovisual amb Miki de Santiago i parlem de valor patrimonial que tenien les sitges de Pardinyes amb Joan Ramon González, president de l'Associació d'Amics de la Seu Vella de Lleida.