Temas

la ciutat lleida

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Noves oportunitats per revitalitzar el món rural

La pandèmia ha obert noves oportunitats per revitalitzar els entorns rurals de Catalunya, segons l'Atles del món rural 2022, un estudi que evidencia que les noves circumstàncies tecnològiques i culturals obren la porta a un transvassament d'activitats i de població a les àrees rurals. Sobre les conclusions d'aquest estudi en parlem a La Ciutat Lleida amb Ignasi Aldomà, geògraf, doctor per la Universitat de Barcelona i professor de la Universitat de Lleida, al capdavant de l'estudi juntament amb Josep Ramon Mòdol i amb la col·laboració de Ramon Morell.

CULTURA

Torna la Festa de Moros i Cristians de Lleida recuperant tots els actes i espais

L'Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida celebra aquest cap de setmana la 26a edició d'aquesta activitat tradicional i popular que espera congregar milers de lleidatans i lleidatanes pels carrers de la ciutat després de dos anys de suspensions i restriccions a causa de la pandèmia. A La Ciutat Lleida en parlem amb el president de l'Associació Josep Lluís Gàzquez, que ens explica que l'edició d'aquest any recupera tots els actes i espais, consolidant propostes que l'any passat es van dur a la pràctica.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 10/05/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Donem un cop d'ull a l'agenda festiva d'aquest dimarts, vigília de Sant Anastasi a Lleida. Amb el professor de música Jordi Cano parlem del Reggaeton, des dels seus inicis a Puerto Rico i Miami fins a l'actualitat. Espai de cuina i gastronomia amb el xef Gabriel Jové.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 09/05/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Tertúlia esportiva amb Miquel Àngel Poch i David Bachiller. Parlem de personatges històrics lleidatans amb Jesús Brufal i espai de moda i tendències amb Jessica Sedeño.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Quin vestit de bany és el que més t'afavoreix?

Aquesta setmana a La Ciutat Lleida arriba un nou espai d'El Mirall amb l'assessora d'imatge Jessica Sedeño que avui ens parla sobre els vestits de bany, tant de dona com d'home, que començarem a veure als aparadors per gaudir de la platja i la piscina aquest estiu. Un ventall molt ampli de possibilitats per afavorir a tothom.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 06/05/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Donem un cop d'ull a l'agenda cultural del cap de setmana a les comarques de Lleida, amb vista posada en els actes de la Festa Major de Lleida. Seguim amb els Misteris sota zero amb l'historiador Enric Sabarich i l'actualitat de la setmana des de la perspectiva de Postureig de Lleida.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 05/05/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Avui coneixem el projecte audiovisual Plató 3, d'un grup d'estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra que es planteja com és la vida dels joves en un poble rural de Lleida, en concret a Puigverd de Lleida. En parlem amb la Maria Borrell i la Clara Badia. Seguim amb els petits plaers, amb la dietista integrativa Marta Romera que ens parla sobre la tasca que es fa als menjadors escolars per elaborar els menús i parlem de l'actualitat de la televisió, sèries i cinema amb Miki de Santiago.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Plató 3: Què comporta ser jove a Puigverd de Lleida?

Ens apropem fins a Puigverd de Lleida per a conèixer el projecte audiovisual que està duent a terme un grup d’estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra i que té aquest poble com a escenari. Es tracta d’un documental que posa de manifest la situació en què es trobem els joves davant la manca d’espais on puguin ser joves en la seva essència, després del tancament ara fa quatre anys del pub Plató 3. Darrere les càmeres hi trobem dos de les estudiants que hi participen i que a La Ciutat Lleida han vingut a explicar-nos el seu projecte, la Maria Borrell, directora del documental i Clara Badia, ajudant de direcció.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 04/05/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Avui coneixem les i els guanyadors de la 16a edició del Concurs periodístic Josep Pernau, que ens donen a conèixer els seus treballadors: Leo Blum, Aran Massagué, Ariadna Pujol i Marc Sol. Seguim amb els remeis naturals del naturòpata Albert Rami i en l'espai de patrimoni en Joan Ramon González ens parla avui del carrer Alfarràs, que trobem al barri de Pardinyes de Lleida i d'aquest poble de la comarca del Segrià.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

La consciència mediamental, la bretxa digital, la pandèmia i el suïcidi adolescent són els temes dels guanyadors del concurs periodístic Josep Pernau

Animar els joves a escriure les seves opinions sobre els temes més diversos d'interès públic i ajudar-los què esdevinguin millors escriptors i escriptores per així afavorir la participació de la comunitat educativa de Lleida, són alguns dels objectius del concurs periodístic Josep Pernau, que inclou aquest any la vessant fotoperiodista. A La Ciutat Lleida en parlem els alumnes que han guanyat en aquesta 16a edició: Leonhard Blum Bobet, guanyador del 1r cicle d’ESO i alumne de l’Institut Ronda. També l’Aran Massagué, guanyadora en la categoria de 2n cicle d’ESO i alumna del Gili Gaya i l’Ariadna Pujol, guanyadora de la categoria de Batxillerat, alumna del Gili Gaya i en la nova categoria de fotografia periodística adreçada a Batxillerat i Cicles Formatius, el guanyador d’aquesta primera edició és Marc Sol, del col·legi Claver.