LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

Salvador Macip: “S'hauria de prioritzar el control i seguiment dels assimptomàtics per frenar noves onades”

Des de la matinada de dijous a divendres que el toc de queda només està actiu en 19 municipis de tot Catalunya. Al llarg del cap de setmana a diverses ciutats s’han pogut veure aglomeracions fins a altes hores de la nit. I tot i que la Generalitat va fer una proposta per endurir les restriccions una vegada més i finalment aquest dilluns el TSJC ha tombat aquest enduriment de les restriccions. Parlem sobre com això pot afectar a les dades epidemiològiques amb el metge i investigador Salvador Macip.

Jaume Mas

Catalunya | 23.08.2021 14:57

Segons Salvador Macip, metge i investigador de la Universitat de Leicester i la UOC, hi ha diversos factors a tenir en compte de cara al setembre si es vol mantenir la pandèmia a ratlla: el ritme de vacunació, la tornada a les escoles i feines, i les noves variants de la covid.

Segons Macip les últimes imatges de grans concentracions a les nits poden suposar un repunt en la pandèmia. Tot i això, Macip creu que s'ha de justificar molt bé la imposició d'un toc de queda. Ara les mirades estan posades en el setembre amb l'objectiu d'evitar una nova onada.