LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

Josep M. Aguirre: “Els motius de la Generalitat per tornar a aplicar el toc de queda no estaven justificats”

La justícia ha tornat a revocar el toc de queda que havia demanat la Generalitat. D’aquesta manera, la limitació de la mobilitat nocturna es manté a només 19 municipis. En queden fora les quatre capitals de província i totes les grans ciutats de Catalunya. Parlem de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de tombar la petició del Govern amb Josep Maria Aguirre, professor de Dret Administratiu d’Universitat de Girona.

Jaume Mas

Catalunya | 24.08.2021 14:17 (Publicado 24.08.2021 14:15)

El nou revés del Tribunal Superior de Justícia a la petició del Govern ha desencadenat tot tipus de reaccions: el president Aragonès ha criticat la decisió assegurant que el toc de queda respon a la situació sanitària i no a una qüestió d’ordre. Mentrestant, són diverses les veus de jutges que reclamen una llei d’epidèmies per evitar les topades entre la Justícia i els plans dels governs.

Una decisió que segons Aguirre està jurídicament justificada. El professor de Dret Administratiu de la Universitat de Girona assegura que si es vol tornar a aplicar el toc de queda la Generalitat l'ha de justificar amb dades sanitàries.