RESTRICCIONS DAVANT LA COVID

Indignació i preocupació en el sector de l'oci nocturn per la no obertura dels locals

La mesura s’havia d’aplicar a partir d'aquest dimecres, en contra d'algunes veus crítiques que la consideraven poc oportuna en un escenari de corba ascendent del nombre de contagiats.

Míriam Franch

Barcelona | 08.10.2020 10:47

Así actua la policia de Madrid ante las fiesas ilegales
Así actua la policia de Madrid ante las fiesas ilegales | EFE

L’empitjorament dels indicadors del coronavirus, amb un risc de rebrot ja ha arribat als 243 punts i una velocitat de contagi, que se situa en 1’24, han obligat al departament de Salut a recular i aturar l’obertura dels locals d’oci nocturn. Des que el govern va anunciar aquesta decisió, moltes veus, entre elles, la del Col•legi de Metges, es van posar en contra en considerar que el risc de rebrot en aquests espais és molt alt.

Finalment, el govern ha decidit no permetre l’obertura dels locals d’oci nocturn, una decisió que des del sector auguren que pot ser desastrosa, ja que calculen que si la situació no canvia en els propers dos mesos, fins al 70% dels locals podria no tornar a obrir.

El sector demana, d’una banda, que el govern els mostri les evidències mèdiques de que són el causant de la mala evolució de la pandèmia a Catalunya quan porten tancats des de l’estiu i que si els obliguen a no obrir, com a mínim, els rescatin.