INCENDIS A CATALUNYA

Els sindicats dels bombers de la Generalitat avisen que no hi ha efectius suficients per fer front a la campanya d’incendis

El sindicat UGT assegura que els nous recursos destinats als equips de bombers de la Generalitat només serviran per cobrir les retallades dels últims 10 anys.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 23.06.2022 16:05 (Publicado 23.06.2022 15:58)

En una entrevista al Notícies Migdia d’Onda Cero Catalunya, el secretari general de la secció sindical de la UGT als bombers de la Generalitat, Antonio del Río, ha assegurat que el reforç anunciat per Interior de 500 efectius més al llarg de l’estiu “no són de tot suficient” perquè només “posen remei a mancances estructurals després de 10 anys de retallades” que havien deixat el cos en estat “precari”.

Aposta de país

Del Río ha reclamat al govern de la Generalitat i a tots els grups parlamentaris que deixin d’utilitzar els bombers i la política contra els incendis com una arma llancívola i facin “una aposta de país” per modernitzar el cos amb “servidors públics” i plenament professionals. En aquest sentit, també ha criticat que es dediquin pocs recursos a la prevenció i es prioritzin les tasques d’extinció dels focs. Al seu parer, això provoca una “sobre exposició i una saturació d’hores extra” als bombers que posen en risc la seva vida.