Temas

Generalitat

Les eleccions catalanes

El TSJC suspèn el decret que ajornava les eleccions al 30 de maig

La secció cinquena de la sala contenciós administratiu Tribunal Superior de Justícia de Catalunya estima les mesures cautelaríssimes sol·licitades per un particular contra el decret que traslladava les eleccions autonòmiques del 14 de febrer al 30 de maig.

Les eleccions catalanes queden ajornades

Del 14 de febrer al 30 de maig

La reunió del govern català amb els partits al Parlament ha acabat amb un acord "majoritari": les eleccions s'ajornen fins el 30 de maig, quan es preveu una situació epidemiològica molt més favorable que la del 14 de febrer. Només s'hi ha oposat el PSC, que estudiarà a fons el decret d'ajornament abans de decidir si hi ha algun element impugnable.

La tercera onada de la covid19 a Catalunya

El govern manté 7 dies més les restriccions per doblegar la corba

L’executiu català ha anunciat que prorrogarà les actuals restriccions fins el 24 de gener amb l’objectiu de frenar el creixement del coronavirus a Catalunya. La conselleria de Salut confia en què a final de setmana les mesures que s’apliquen des del 7 de gener comencin a fer efecte.

Les eleccions catalanes

ERC garanteix veu unitària del govern sobre el 14F i valora un ajornament per a votar “sense por”

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, el president del grup parlamentari d’Esquerra, Sergi Sabrià, ha afirmat que no té “cap dubte” que el govern parlarà amb una única veu en la reunió de divendres en què es decidirà si les eleccions es mantenen per al 14 de febrer o s’ajornen. En aquest sentit, Sabrià ha defensat que “la gent pugui exercir aquest dret sense por”.

Discrepancias en el Consell sobre el confinamiento

Oltra sobre aplicar más limitaciones: "Es más eficaz que estar siempre rengueando, que es lo que pasa ahora"

La vicepresidenta, portavoz del Consell y colíder de Compromís, Mónica Oltra, ha vuelto a justificar la postura de su formación a la hora de adoptar medidas más restrictivas que incluyen el adelanto del toque de queda nocturno a las 20.00 horas o la suspensión de la actividad de sectores no esenciales, porque considera que esa aplicación "es más eficaz que estar siempre rengueando, que es lo que está pasando ahora".

Les eleccions catalanes

Ciutadans acusa el ministre Illa i el govern català de jugar políticament amb el 14F

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, el candidat de Ciutadans a la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha denunciat que el ministre de Sanitat i número 1 del PSC a les eleccions, Salvador Illa, i la consellera de Salut, Alba Vergés, estan alineats "jugant un tripijoc" amb la data dels comicis catalans previstos pel 14 de febrer.

Els alumnes tornen a les aules en ple creixement del coronavirus

La represa del curs escolar a Catalunya

Aquest dilluns els estudiants d'infantil, primària i ESO tornen a classe. També ho fan els de Batxillerat i cicles formatius, però mantenint una reducció de l'activitat presencial. La represa del curs es fa tres dies més tard del que estava previst inicialment. El govern català va prendre aquesta decisió per guanyar uns dies en la detecció de possibles contagis durant les vacances de Nadal.

Noves restriccions anticovid a Catalunya

Entren en vigor les noves mesures del Govern per frenar el coronavirus

Des del 7 de gener i durant 10 dies la Generalitat impulsa el que anomenen una “aturada social” de Catalunya per frenar la tercera onada del coronavirus. En els últims 15 dies, el creixement dels pacients a l'UCI ha estat del 20% i la velocitat de propagació continua disparada i ja arriba a 576. Mossos d'esquadra i policia local instal·laran 258 punts de control a les carreteres per garantir el confinament municipal.També es revisaran els accessos de les estacions de Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat.