Les restriccions anticoronavirus

Els restauradors demanen aplicar el certificat covid “de forma casolana”

El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, no veu “excessivament difícil” aplicar el certificat covid però defensa fer-ho “de forma casolana” per tal que sigui una eina útil per frenar l’augment de casos.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 24.11.2021 15:41

En una entrevista al Notícies Migdia, Roger Pallarols ha assegurat que s’adaptaran al certificat covid si així ho dictamina el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC): “No serà excessivament difícil des d’un punt de vista tecnològic”.

Sense controls d’accés

Tot i això, ha descartat establir controls d’accés i dedicar personal a aquesta qüestió com si es tractés d’una gran discoteca. “La mesura s’ha d’adaptar a la realitat de petits empresaris i autònoms; s’haurà de fer de forma casolana, potser en el moment de la comanda a la taula”, ha apuntat el director del Gremi de Restauradors de Barcelona.

En contra de més restriccions

Pallarols també ha volgut deixar clar que no es plantegen altres restriccions, com reduir l’aforament o els horaris de servei: “Escenaris de passes enrere i restriccions severes és inassumible”. També ha admès que “no és una bona notícia” l’ampliació del passaport perquè significa que estem “davant un escenari que no desitjaria ningú”.