CONDOL

Els cossos dels catalans assassinats a l'Afganistan seran repatriats aquest dimecres

Ho ha anunciat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, després del minut de silenci que s’ha fet a la plaça Sant Jaume de Barcelona en record a aquestes víctimes

Anna Utiel

Barcelona | 21.05.2024 14:20

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, han presidit el minut de silenci
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, han presidit el minut de silenci | Kike Rincón / Europa Press

Els cossos dels tres catalans assassinats a l’Afganistanseran repatriats demà dimecres. Ho ha anunciat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, després del minut de silenci que s’ha fet a la plaça Sant Jaume de Barcelona en record a aquestes víctimes.

Prieto ha presidit el minut de silenci juntament amb el president del Govern en funcions, Pere Aragonès, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, entre altres autoritats. Després d’aquest homenatge, que s’ha fet a les dotze del migdia, el delegat del govern central ha expressat el seu condol i ha condemnat l’atemptat terrorista. També ha demanat als mitjans de comunicació "que siguin molt prudents amb les dades que donin, que siguin dades oficials", i ha subratllat que cal "tenir en compte el desig de privacitat i d'intimitat de les víctimes i les seves famílies".

L’alcalde Jaume Collboni s’ha sumat a les condolences de Prieto i ha posat els serveis de l’Ajuntament de Barcelona a disposició de les famílies de les víctimes.

Condol pel sabadellenc mort a Etiòpia

El mateix minut de silenci s’ha fet extensiu al fotògraf i guia de viatges català mort a Etiòpia. Es tracta de Toni Espadas, de Sabadell, que va ser assassinat al país africà mentre treballava amb un equip de gravació de la televisió xilena.

Al seu Sabadell natal es farà un altre minut de silenci aquest dimecres a dos quarts d’una. Ho ha anunciat l’alcaldessa del municipi, Marta Farrés, que ha lamentat la tràgica pèrdua d’aquest veí: "Estem colpejats per l'assassinat del Toni Espadas, un sabadellenc molt conegut a casa nostra. Vull traslladar el condol, en nom de la ciutat, als seus familiars i amics". Farrés també s’ha posat en contacte amb la vídua de Toni Espadas per fer-li arribar el seu condol.