Els efectes dels aiguats

Com està Alcanar un més després de les inundacions?

Un mes després de les inundacions, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha reconegut que no es podrà parlar de normalitat “en molt de temps”. Roig ha explicat que encara s’estan quantificant els danys i que, a l’impacte econòmic, cal sumar també “la part emocional, l’angoixa de reviure un altre vegada un fenomen com aquest”.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 30.09.2021 16:27

En una entrevista a Onda Cero Catalunya, l’alcalde d’Alcanar ha apuntat que hi ha un 90% dels camins rurals desfets: “Això és molt greu perquè la nostra economia descansa en el món agrícola i, en menys d’un mes, comença la campanya de recollida de cítrics”.

Quan arribaran les ajudes?

Joan Roig ha destacat positivament la línia d’ajudes del departament d’Empresa de la Generalitat per al teixit comercial valorades en mig milió d’euros. “Són unes ajudes molt importants perquè són directes i s’hi podran acollir tots els comerços danyats pels aiguats i hi ha el compromís de fer els pagaments abans d’acabar el novembre”, ha apuntat l’alcalde.

Aprendre dels errors

Una altra cosa és la declaració d’Alcanar com a zona catastròfica aprovada pel consell de ministres. Roig ha explicat que la quantificació dels danys està sent molt complicada però calcula que “si els desperfectes pel temporal del 2018 van ser valorats en 8 milions, ara podria ser gairebé del doble”.

El que més preocupa, però, és quan arribaran les ajudes i qui s’hi podrà acollir. En aquest sentit, l’alcalde d’Alcanar ha cridat a “no repetir els errors del passat i no generar frustració”. I és que ha recordat que “són ajudes que no arriben a tothom” i que les que es van donar pel temporal de l’any 2020 “les vam cobrar fa només uns mesos”.