Temas

Wasabi

Con David del Cura

La Brújula del Verano 21/07/2021

David del Cura al frente de La Brújula del Verano, programa refrescante de julio y agosto con actualidad, cultura, deporte, concurso, nuestro particular Camino de Santiago y mucho más...

en JELO en verano

La comida japonesa en España

Luis Alberto Martínez nos habla de cocina japonesa, cómo se hace la tempura, cómo se hace el tataki, o qué son las gyozas y los mochis, son algunas de las cosas que nos explica. Entrevistamos también a Pau Gelman, emprendedor y fundador de Yamaaoi Wasabi, que se dedica a cultivar y comercializar Wasabi, algo muy peculiar en Europa.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

YAMA AOI, el wasabi mediterrani.

Entrevistarem a Pau Gelman, qui assegura que el wasabi també creix al Montseny, bé de fete gràcies a ells! El fet és que ell y Arnau Riba han creat la primera marca de Wasabi a Espanya, proba que l’interès per la gastronomia nipona no deixa de créixer.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – El futur dels cetacis a les costes nipones, viure el Matsuri “a tope”, més novetats saboroses de Japonshop.com i el Màster definitiu en cultura i negocis al Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. El Ferran Tarradellas, representant de la comissió europea a Barcelona, ens explicarà a la secció d’actualitat les bondats del nou acord comercial que enfortirà les relacions entre Europa i el Japó. La Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona et desvetllarà els orígens de la seva llengua, la japonesa, per poder aprendre millor aquest idioma fascinant. Al Sabors de Japó ens deixarem recomanar pel Raul Carda de Japonshop.com i les seves especialitats en snacks, begudes i noodles recent importats del Japó. Per acabar descobriràs que també es fa Wasabi a Catalunya, tot gràcies a Yama Aoi Wasabi. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

El wasabi català o com dos catalans cultiven aquesta planta al Montseny

Mònica Günther entrevista a La Ciutat a Pau Gelman, un dels dos fundadors de Yamaaoi wasabi i explica com s’han convertit en els primers productors de wasabi del Mediterrani. Entre els seus clients, restaurants d’estrella Michelin. En Pau ens explica com es planta, què s’aprofita i sobretot, com s’obté la pasta... Per fer-ho, és necessari un ratllador de pell de tauró.