Temas

Parlament

LA CIUTAT, AMB MARC NAVARRO I MARÍA GÓMEZ

14F: les cinquenes eleccions al Parlament en només 10 anys

El Parlament quedarà dissolt automàticament aquesta mitjanit i el vicepresident amb funcions de president Pere Aragonès firmarà el decret de convocatòria de les eleccions que es publicarà demà al Diari Oficial de la Generalitat.

El problema de l’habitatge a Catalunya

Els API veuen electoralisme en la llei que regula el lloguer

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, el president del Consell del Col·legi dels API de Catalunya, Joan Company, ha assegurat que, amb aquesta llei, els partits impulsors “traslladen tota responsabilitat al propietari privat” del problema de l’habitatge i “poden presentar-se en una campanya electoral i dir que s’ha fet alguna cosa”.

LLEI DE REGULACIÓ DE LLOGUERS

El Parlament de Catalunya vota avui la llei per regular el preu del lloguer

Una votació envoltada de polèmica per les esmenes presentades per Junts per Catalunya. Son unes esmenes que plantegen, entre altres, que els propietaris que ingressin menys de 3.130 euros mensuals o 43.818 anuals no estiguin obligats a limitar el preu que cobren als llogaters.

Les conseqüències legals de l'1 d'octubre

Vist per sentència el judici per desobediència als ex membres de la Mesa

En l’última sessió, la defensa ha demanat l’absolució per a Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Mireia Boya. En canvi, la fiscalia manté la pena d’inhabilitació d’un any i 8 mesos per a cadascun per impulsar una via de confrontació a la llei.

Coronavirus

Sin acuerdo para bajar el sueldo de los diputados autonómicos

La única formación que propone una rebaja de los sueldos de los parlamentarios de hasta un 30% es Proposta per les Illes, mientras que Més y Podemos estarían a favor de una rebaja salarial. El PSIB-PSOE, sin embargo, aceptaría solamente renunciar a las dietas y PP, Vox y C's proponen donar las dietas a entidades.

Lo último