Temas

Parlament

LA CIUTAT, AMB MARC NAVARRO

Torra convocarà eleccions després d’aprovar els pressupostos

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que convocarà eleccions al Parlament després d’aprovar els pressupostos d’aquest any. Hem connectat amb el Palau de la Generalitat i n’hem parlat amb el doctor en Ciència Política, Toni Rodon.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 27/01/2020

Avui hem recordat la nostra pròpia història com a espanyols de la mà de Fernando Benzo, que ha estat treballador de l'Administració General de l'Estat en diferents departaments, entre ells, a Interior. Ara ha fet una fotografia d'aquest país que va haver de conviure 4 dècades em amb el terrorisme d'ETA. A més, l'Adriana Díaz ens ha fet la crònica de la nit d'entrega dels Premis Goya a Málaga. Hem guardat temps per parlar del Coronavirus i hem recordat la figura de Mozart gràcies a la càpsula del temps.

A las 12:30 hay reunión del Pleno

El secretario general del Parlament ordena retirar el escaño a Torra

La Junta Electoral de Barcelona había dado dos días de plazo para informar del sustituto de Quim Torra como diputado y hoy el secretario general del Parlament, Xavier Muro, ha dado instrucciones este lunes a los servicios de la cámara catalana para retirar la condición de diputado al presidente de la Generalitat, Quim Torra, considerando que la situación del president ha cambiado después de que la semana pasada el Supremo decidiera rechazar las medidas cautelares solicitadas por Torra y ordenara la ejecución inmediata de la JEC.

DISCURSO EN EL PARLAMENT

Quim Torra desobedecerá a la JEC: "Es una obligación por los ataques a la democracia"

El presidente de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciado este sábado que "desobedecerá" la decisión de la Junta Electoral Central (JEC) si así lo avala el Parlament, porque "la desobediencia ante los ataques a la democracia" es, ha dicho, una "obligación": "Ha llegado la hora de plantarnos", ha añadidEl presidente de la Generalitat, Quim Torra, ha iniciado este sábado su discurso ante el pleno del Parlament denunciando un "golpe a la democracia, un golpe de Estado" contra las instituciones catalanas.