Temas

MONTSENY

LA CIUTAT, AMB MARC NAVARRO

El parc del Montseny reclama limitar l’accés de visitants

A les portes del primer cap de setmana sense bars i restaurants i ja amb fred, la muntanya pot ser un refugi segur. Com a mínim, ho va ser la setmana passada en què el Parc Natural del Montseny va rebre una allau de visitants, que va desbordar els municipis de la zona: cotxes mal aparcats i boscos massificats.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 12/02/2020

Avui ha vingut a berenar al programa la Lorena Franco, que és una escriptora d'èxit gràcies a Amazon a la que ara s'ha emportat Planeta per a editar-li novel·les com per exemple 'El último verano de Silvia Blanch', un thriller molt potent. Hem parlat dels divorcis més sonats de la història. I hem explicat en directe la cancel·lació del MWC 2020 buscant-hi, a més, les primeres reaccions. En Lluís Soler ha rematat el programa amb bona música.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Hideki Matsuhisa, el Ferran Adrià japonès

El Hideki és la persona que lidera el projecte del Koy Shunka, amb restaurants a Barcelona i també a altres ciutats europees. Ara, la seva preocupació és la de transmetre el coneixement a les noves generacions de cuiners, i que comprenguin com el treball constant de l’art de la gastronomia els farà prosperar personalment i ajudarà a portar aquesta disciplina més lluny del que mai varen imaginar.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

YAMA AOI, el wasabi mediterrani.

Entrevistarem a Pau Gelman, qui assegura que el wasabi també creix al Montseny, bé de fete gràcies a ells! El fet és que ell y Arnau Riba han creat la primera marca de Wasabi a Espanya, proba que l’interès per la gastronomia nipona no deixa de créixer.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

El wasabi català o com dos catalans cultiven aquesta planta al Montseny

Mònica Günther entrevista a La Ciutat a Pau Gelman, un dels dos fundadors de Yamaaoi wasabi i explica com s’han convertit en els primers productors de wasabi del Mediterrani. Entre els seus clients, restaurants d’estrella Michelin. En Pau ens explica com es planta, què s’aprofita i sobretot, com s’obté la pasta... Per fer-ho, és necessari un ratllador de pell de tauró.