Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

Literatura

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Una agent de policia i un periodista, units contra el crim

  Avui ha vingut a berenar l'escriptor castellonenc de Vila-Real Ángel Gil Cheza, que ens ha presentat la seva última novel·la, titulada 'Otoño lejos del nido' (Suma de letras). En ella explica una història ambientada a la Barcelona actual, on ell va viure un temps. Una policia amb problemes d'alcoholisme i un periodista caigut en desgràcia s'uneixen per investigar uns estranys assassinats aparentment inconnexos.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 26/02/2020

  Avui ha vingut a berenar l'escriptor valencià Ángel Gil Cheza, que ens ha presentat la seva darrera novel·la 'Otoño lejos del nido' (Suma de letras). A més, hem parlat de la Quaresma i hem preguntat a l'audiència quina reflexió pretenen fer aquests 40 dies. Amb tot, hem glossat la figura de Guillermina Motta, avui que ha estat el seu aniversari. I hem explicat la primera reunió entre La Moncloa i la Generalitat després d'anys de manca de diàleg.

 • La Ciutat amb Núria Mora

  PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

  La Ciutat Lleida 26/02/20

  Podcast complet de La Ciutat Lleida amb Núria Mora. En el programa d'avui parlem amb el naturòpata Albert Rami. Entrevista amb la periodista i escriptora Gemma Ruiz Palà que ens presenta la novel·la "Ca la Wenling". Coneixem els carrers de Pardinyes amb Joan Ramon González i agenda cultural de Lleida i comarques.

 • 'El último verano de Silvia Blanch' de Lorena Franco

  Charlamos con Lorena Franco sobre "El último verano de Silvia Blanch"

  La Calle de los Libros, 24 Febrero de 2020

  Hoy en la calle de los libros, con Palmira Benajas y Tony Rham, entrevistamos a Lorena Franco por su libro El último verano de Silvia Blanch, de la editorial Planeta. Las reseñas nos traen hoy novelas y ensayos con temas muy actuales como protagonistas. Además, traemos un fragmento del famoso libro La vuelta al mundo en 80 días y de la película basada en la novela de Julio Verne y unos fragmentos que nos transportan al siglo pasado.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LA CÀPSULA DEL TEMPS

  Zorrilla va escriure 'Don Juan Tenorio', però el donjoan era ell

  En Jaume Mas i Roma ens ha portat la seva càpsula del temps, que ha viatjat fins al 1817. El 21 de febrer d'aquell any va néixer José Zorrilla i Moral a Valladolid. Va conrear tots els gèneres poètics: la lírica, l'èpica i la dramàtica. En la seva obra dramàtica ofereix tres peces fonamentals: El zapatero y el rey, Don Juan Tenorio i Traidor, inconfeso y mártir. Amb tot, també hem recordat Miguel de Unamuno.

 • La Ciutat amb Núria Mora

  PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

  La Ciutat Lleida 19/02/20

  Podcast complet de La Ciutat Lleida amb Núria Mora. En el programa d’avui resolem les consultes que els oïents ens fan per al naturòpata Albert Rami. Parlem amb l'educadora emocional Cristina Gutiérrez sobre la gestió de les emocions a les aules i l'escriptora i blogger Marta Planes ens apropa a l'Any Joan Perucho. Agenda cultural de Lleida i comarques.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Visibilizar l'amor homosexual és fonamental per combatre l'oblit

  Avui ha vingut a berenar amb nosaltres l'escriptor murcià Jan J. Martí, que ha escrit el què ja anomena 'La trilogía del olvido'. Un compendi de 3 llibres que tenen diferents històries dins. Totes protagonitzades per homes homosexuals. Les ha construït a partir de fotografies antigues en les que hi apareixen parelles d'homes. La seva literatura serà sèrie de televisió gràcies a una productora que ja n'ha comprat els drets.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  La bondat farà que les armes desapareguin del món

  Avui ens ha visitat per a berenar la darrera guanyadora del Premio Nadal 2020, que edita Destino. Ana Merino és una espanyola que fa gairebé 25 anys que viu als Estats Units, concretament a Iowa. Allà s'ha nodrit de diferents perfils de persones per a construir la història d'històries que ha dibuixat al llibre 'El mapa de los afectos'.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Obsessió, mentida i misteri en un indret del Montseny

  Lorena Franco torna a les llibreries amb el seu nou thriller 'El último verano de Silvia Blanch' (Planeta). El Sant Jordi del 2018 es va situar en la cinquena posició de les novel·les digitals més venudes a Amazon. Ara una gran editorial s'ha fixat en ella per publica un relat que té el Montseny com a escenari principal i que busca demostrar que els aparences, sovint, no són el què semblen.