Temas

FLAMENC

MÚSICA, A LA BRÚIXOLA

El català Miguel Poveda canta '¡Se acabó!' amb la gran María Jiménez

Com cada dimecres, Lluís Soler ha visitat l'estudi de #LaBrúixola per posar a l'agenda de l'audiència els concerts que estan per arribar els propers dies. Hem celebrat que Vanesa Martín canti al Gran Teatre del Liceu i també que Izal ho faci al Palau Sant Jordi. A més, hem destacat l'últim hit de Miguel Poveda, que compta amb una recuperada María Jiménez per a cantar.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Catalunya ha aportat un gran patrimoni al flamenc Universal

Avui ens hem preguntat: és possible que qualsevol persona tingui "duende"? Doncs la resposta és NO. Ens ho han assegurat dues dones que de flamenc en saben i molt. Són la Susana Subirana i la Montse Ganges, que ens han vingut a presentar 'De los pies a la cabeza' (Harperkids), un petit diccionari del flamenc que és una delícia editorial, amb uns dibuixos i uns poemes inspiradors.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Manolo Escobar va portar sempre Badalona al cor

Avui la Georgina Boixereu ens ha portat la seva càpsula del temps, que s'ha aturat al 2013, l'any en el qual ens va deixar Manolo Escobar. L'home que ens ha deixat un himne musical per sempre més com '¡Que viva España!', va cantar també a la seva adorada Badalona, la ciutat que el va acollir als 14 anys, quan es va traslladar a Catalunya des d'Almeria.

ELS PROTAGONISTES DE L'ACTUALITAT

Eva Yerbabuena balla flamenc amb música japonesa

Aquesta bailaora nascuda a Alemanya però criada a Granada es va veure captivada fa un temps per la música d'Anna Sato, que fa música de shima uta, aquella que és tradició a Amami, al Japó. Ambdues van crear l'espectacle 'Cuentos de azúcar', que es podrà veure el 12 de novembre al Palau de la Música Catalana, a Barcelona. Serà un espectacle solidari.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Al Japó hi ha 'cantaores' de flamenc amb una tècnica excepcional

Avui han vingut a berenar al programa Pepe Luis Carmona Habichuela, que ens ha portat el seu darrer treball discogràfic 'Mil caminos y un cantaor', en el que toca gairebé tots els pals del flamenc i en el que ens porta de viatge a les seves arrels. I ens ha descobert que una vegada va descobrir un japonès que cantava flamenc amb més tècnica que molts que l'han viscut des de petits.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

El piano és l'arma de María Toledo per renovar el flamenc

Avui ha vingut a l'estudi de La Brúixola la cantant Maria Toledo, que amb el seu piano ha aconseguit renovar el flamenc en aquest país. Ara ho segueix fent amb el seu darrer disc d'estudi, titulat 'Corazonada'. Un treball en el que canta a la familia i a l'amor.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

El 'barquito de papel' de Demarco Flamenco segueix amb rumb de creuer

Aquesta tarda ens ha visitat al programa Demarco Flamenco, que porta nou disc sota el braç. Es titula 'Le sonrío al agua' i ens proposa un flamenc-fusió molt interessant. En Marcos introdueix ritmes urbans i trap a la seva música, que no perd la seva essència.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Viatjar a les arrels és trobar-se a si mateix

La cantant Alba Carmona ha vingut a berenar al costat del seu marit i guitarrista. Amb ells dos hem parlat del nou treball de la catalana, que ens parla de la nostra pròpia història. L'estrenarà aquest desembre amb un concert a la sala Luz de Gas a Barcelona.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Alba Molina canta flamenc en la intimitat

La cantant sevillana, filla de Lole y Manuel, ofereix tres concerts únics a Barcelona en sales de petit format, una d'elles amb capacitat per a només 36 persones. Tot plegat per obrir el cicle Club Circuit, que pretén donar importància a aquests locals.

CADA VESPRE, A ONDA CERO CATALUNYA

La Brúixola 07/09/2018

Berenem amb el violonista Paco Montalvo, que aquesta nit actua al Liceu. Parlem de literatura en el marc de la Setmana del Llibre en català i Lluís Solé ens porta les cites musicals dels propers dies.