Temas

diputació de lleida

ECONOMIX

Setembre de bioeconomia a Lleida amb jornades, debats i el primer Congres BIT Lleida amb experts internacionals

Lleida es convertirà aquest mes de setembre en la capital catalana de la bieconomia amb un calendari d'esdeveniments que aquest dimarts hem comentat a l'espai Economix, amb Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida; Núria Esteban, tècnica del Patronat i Oriol Aldomà, CEO de l'ecommerce TalKual. Actes que començaran la setmana vinent, el dia 19 de setembre i que s’allargaràan fins al 2 d’octubre. Durant aquests dies, la I Setmana de la Transformació Econòmica, el 1r Congrés BIT Edició Lleida que tindrà la Llotja com a eix central, un congrés de referència de la Bioeconomia, la Innovació i la Tecnologia de Catalunya i finalment el BIT Expo, en el marc de la Fira de Sant Miquel, que tindrà el pavelló de la Bioeconomia amb una mostra d’empreses lleidatanes, i l’Àgora BIT, un espai de debat al voltant de la bioeconomia i que estarà ubicat al pavelló 4 de Fira de Lleida.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 28/06/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. En l'espai Economix d'aquesta setmana parlem de la 19a edició del Premi Jove Emprenedor amb Josep Mª Tarrat, tècnic del CEI del Pallars Jussà i les tres guanyadores d'aquesta edició: Carla Roset, Andrea Vives i Maimona Camara. Espai de cuina i gastronomia amb el xef Gabriel Jové.

ECONOMIX

El Pallars Jussà reconeix el talent femení en la 19a edició del Premi Jove Emprenedor

En l'espai Economix d'aquesta setmana, espai d'emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, parlem de la 19a edició del Premi Jove Emprenedor, un premi que s'organitza des del Consell Comarcal del Pallars Jussà conjuntament amb el CEI Pallars, que forma part de la Xarxa CEI que dinamitza GlobaLleida, àrea d'emprenedoria i empresa del Patronat de Promoció Econòmica, el Programa Catalunya Emprèn i l'Oficina Jove del Pallars Jussà. En parlem amb Josep Mª Tarrat, tècnic del CEI del Pallars i les tres guanyadores d'aquesta edició: Carla Roset, Andrea Vives i Maimona Camara.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 14/06/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques, onada de calor i inici de les proves PAU. En l'espai Economix coneixem empreses lleidatanes que estan innovant en el sector de l'agroalimentació i espai de cuina i gastronomia amb el xef Gabriel Jové.

ECONOMIX

Segell lleidatà en iniciatives innovadores en l'àmbit agroalimentari

En l'espai Economix d'aquesta setmana, espai d'emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, parlem amb empreses lleidatanes que aposten per la innovació en el sector agroalimentari, un dels més importants a la província de Lleida. En parlem amb Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, que està acompanyat per Marc Ibos, de l'empresa Talkual, dedicada a l'ecommerce de fruita i verdura. També la Cristina Reig, CEO de Tortiveg, empresa que elabora i distribueix truites veganes i coneixem la Carol Solé, dels Jardins de la Barrota, productora ecològica de fruits del bosc a Lles de Cerdanya.

OFERT PER LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

La Seu d’Urgell, nova parada de la campanya de desgreuge contra les dones que van ser acusades de bruixeria

La Seu d’Urgell ha acollit la projecció de la docuficció ‘Bruixes, la gran mentida’ de Sàpiens, amb la participació d’historiadors, la diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional, Helena Martínez, i l’actriu principal, Meritxell Yanes. Es tracta del tercer acte de la campanya de la Diputació de Lleida ‘Memòria és nom de dona’ que recorre municipis de Lleida, Pirineu i Aran.

ECONOMIX

Una vintena d'empreses de la demarcació de Lleida es consoliden amb la participació al programa IMPULSA'T

En l'espai Economix d'aquesta setmana, espai d'emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, parlem del programa de consolidació empresarial IMPULSA'T, que s'ha iniciat recentment amb la participació d'una vintena d'empreses de diferents comarques de Lleida i de sectors diversos. Ens n'explica més detalls el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica Carles Gibert i ens acompanyen dues empresàries que participen al programa, la Cristina Fransi, CEO de la consultoria genètica Biesogen i la Maribel Saez, de l'empresa Som i Sentim, un espai especialitzat en trastorns del llenguatge, dificultats en el seu desenvolupament i teràpia Snoezelen.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 17/05/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Comencem amb l'espai Economix, espai d'emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, fem balaç del programa Reempresa parlant amb el director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida Ramon Boixadera i coneixen tres casos d'èxit a La Fuliola, Corbins i Bellcaire d'Urgell. Espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové, que en la setmana de l'Aplec ens parla de la cuina dels caragols.

ECONOMIX

Reempresa, el servei que posa en contacte cedents i emprenedors per donar segones oportunitats empresarials al territori

En l'espai Economix d'aquesta setmana, espai d'emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, fem balaç del programa Reempresa, un servei gratuït per ajudar a comprar o vendre un negoci en funcionament que es planteja com un model d’emprenedoria que d’una banda, fomenta la continuïtat d’empreses que econòmicament són viables i de l’altra suposa una alternativa sobre les oportunitats d‘ocupabilitat. En parlarem amb el director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida Ramon Boixadera i coneixerem casos d'èxit entre cedents i reemprenedors. Tindrem amb nosaltres la Marga Artés i el Pierre Houspie, cedent i reemprenedor del Forn Pa d'Abans de La Fuliola i també ens acompanyen dues reemprenedores més, la Maite Font de DM Brodats a Corbins i la Carmen Mora, al capdavant de la Papereria Ramona de Bellcaire d'Urgell.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 03/05/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Comencem amb l'espai Economix, en el qual avui coneixem com es va idear i dissenyar el procés de transformació que hi va haver a la plaça de la Llotja de Lleida el passat 26 d'abril coincidint amb la preestrena de la pel·lícula Alcarràs. En parlarem amb l'Alexa Trilla, CEO d'Archicookture, Neus Brenuy, directora de l'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida i Maite Culleré, responsable de Bo de Shalom. Parlarem del centenari de Guillem Viladot amb el fotògraf Toni Prim que el proper dissabte inaugura a Agramunt una exposició de retrats de l'artista agramuntí i reflexionem amb Gabriel Jové quin és el present i el futur del sector de la restauració.